Witte tanden? Zo doe je het

Vrijwel iedereen wil witte tanden, dit ziet er goed en verzorgt uit. Maar hoe krijg je nou witte tanden en hoe blijven ze wit? Er zijn verschillende manieren om hiervoor te zorgen. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder!

Wittere tanden zonder te bleken

Wil je witte tanden zonder te bleken? Dan kan dit natuurlijk ook. Hierbij kan je denken aan het vermijden van bepaalde soorten drank of bepaald soort eten. Daarnaast zijn er ook juist producten die ervoor zorgen dat je tanden witter worden. Verder is het allerbelangrijkste natuurlijk om je tanden goed te verzorgen door te poetsen en te flossen. Hiervoor heb je natuurlijk een goede tandenborstel nodig met goede tandpasta. Naast al deze kleine tips zijn er ook nog speciale producten waardoor je je tanden op een makkelijke en veilige manier kan bleken. Wil je meer weten? Er zijn genoeg witte tanden tips te vinden online. 

De conclusie is dus eigenlijk dat je je tanden helemaal niet hoeft te bleken om witte tanden te krijgen. Er zijn ontzettend veel dingen die je juist beter niet kan doen om je witte tanden te behouden en daarnaast zijn het juist de simpele dingen zoals strikt twee keer per dag je tandenpoetsen die ervoor zorgen dat je tanden wit blijven. 

Producten die je moet vermijden

Een echte boosdoener is roken. Wil je je witte tanden behouden? Dan is roken echt niet slim. Roken kan zorgen voor gele maar ook zelfs bruine tanden. Naast dat je dat niet wil, kan het ook nog eens zorgen voor ontstekingen in je mond. Je zult misschien denken dat er veel meer producten zijn die zorgen voor gele tanden, en dit is ook zeker waar. Het probleem bij roken is alleen dat je het heel erg moeilijk weer verwijderd kan worden. Zo krijg je van thee of wijn ook aanslag maar dit is na een flinke poetsbeurt zo weer verdwenen. Bij roken werkt dit dan weer niet zo. 

Zorgt tandpasta voor wittere tanden?

Je tanden zijn van zichzelf al wit. Het enige wat je dus eigenlijk hoeft te doen is je tanden goed verzorgen. Bij een goede verzorging hoort dan ook tandenpoetsen. Dit doe je twee keer per dag en dat twee minuten lang. Het zijn dus maar vier minuten van je dag, maar als je die goed besteed en als je het dan ook daadwerkelijk elke dag doet, zul je ook echt resultaat zien. 

Zodra je eet, komt er aanslag op je tanden. Door dit weg te poetsen zul je je witte tanden behouden. Maar dan is natuurlijk de grote vraag, is er speciale tandpasta voor wittere tanden? Er zijn vele tandpastamerken die je beloven dat je wittere tanden krijgt. Maar dit is niet altijd waar. Vaak als deze tandpasta’s getest worden zie je bij een aantal mensen dat de tanden daadwerkelijk witter worden. Terwijl bij meer dan de helft dit soms helemaal niet het geval is. Bij sommige whitening testen zag je juist wel een groot deel met wittere tanden maar als je dit vergelijkt met normale tandpasta was dit aantal net zo groot.

De conclusie is dus eigenlijk dat alle soorten tandpasta kunnen zorgen voor wittere tanden. Dit omdat je de aanslag van je tanden wegpoetst waardoor je tanden witter worden. Je hoeft dus niet speciale whitening tandpasta te kopen. Met een goede verzorging zullen je tanden wit blijven. Een handige tip is wel om kauwbare tandpastate gebruiken. Dit zijn tabletten die je kan innemen en die geven eigenlijk dezelfde werking als normale tandpasta. Zo zitten ook hier producten in die je aanslag van de tanden weghaalt. Daarnaast bestrijdt het ook tandsteen en tandplak.

Gerelateerd