person holding round gold colored analog watch with link bracelet
Photo by Mister Mister on Pexels.com

Must haves: de perfecte horlogecollectie voor jou

Er zijn zo ontzettend veel horlogemerken, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. We helpen je graag een handje door een must-have collectie op te stellen voor iedere enthousiasteling van luxe horloges. Zo heb je voor ieder moment het perfecte horloge in jouw collectie.

Vintage horloge

We beginnen met een klassieker: een vintage horloge. Als liefhebber van horloges heb je wellicht een vintage horloge in de kluis (of in de sokkenla) liggen. Zo’n vintage horloge vertelt een verhaal van vroeger. Gedragen, beschadigd en vol emotie: dat is waar een vintage horloge zich in kenmerkt. Een vintage horloge kan een Omega zijn, zo’n mooie Seamaster met een lederen band, of een vintage IWC, met het bolle plexiglas met een prachtige 18-karaats gouden horlogekast. Dit horloge draag je als je je netjes kleed, een zogeheten dress-watch.

Sportief horloge

Omdat je er altijd goed uit wilt zien, of omdat je een liefhebber bent van sportieve horloges, hoort er natuurlijk een sportief ogend horloge in jouw collectie. Wat dacht je van een Breitling of Rolex met een rubberen band? Ideaal om te dragen, hoog draagcomfort vanwege de rubberen band en handige functies als het gaat om het horloge zelf: een timer, een chronograaf, soms zelfs meerdere tijdzones. Zo’n sportief horloge is het perfecte horloge om dagelijks te dragen, of juist wanneer je lekker buiten in beweging bent.

Edelmetalen

Horloges worden vaak gemaakt van de beste materialen op de wereld. Je kunt horloges krijgen met witgoud, geelgoud, roségoud of andere materialen zoals platina, carbon of hoogwaardig staal. Niet alleen voor de waarde van het materiaal, maar ook voor de uitstraling en de kwaliteit heb je zo’n horloge nodig in jouw collectie. Natuurlijk, omdat de materialen van hoogwaardige kwaliteit zijn, zijn dit geen goedkope horloges. Gelukkig mag een hobby geld kosten, toch?

Gecompliceerd horloge

Niet iedereen is fan van een gecompliceerd horloge, met functies als een GMT, een chronograaf, dag- & datumaanduiding of zelfs de zogeheten moon phase. Je kunt meerdere horloges bemachtigen met deze complicaties, en het is een absolute aanrader in iedere collectie. Al is het maar omdat de techniek zo ontzettend bijzonder is!

Gerelateerd