In het kort: Dit moet je weten voor een reis naar Amerika 

Wil je op vakantie of ga je werken in Amerika, dan moet je goed weten wat wel en niet kan. Wat moet je bijvoorbeeld meenemen wanneer je afreist naar een bestemming als Amerika? In een aantal punten vertellen wij je precies wat je wel en wat je niet nodig hebt voor een reis naar dit unieke land. Van verplicht een ESTA aanvragen tot een geldig paspoort meenemen en van betalen in Amerika tot een aantal cultuurverschillen. 

In dit artikel spreken we over het inreizen naar Amerika. Hiermee bedoelen we natuurlijk de verenigde staten van Amerika. 

Visum voor Amerika 

Voor Amerika bestaan twee soorten visum, de ene wordt niet een visum genoemd maar een ESTA. Dit is een afkorting van Electronic System for Travel Authorization, je kan het dus ook wel een e-visum noemen. Voor reizen naar Amerika is een ESTA voor iedereen verplicht wanneer je minder dan 90 dagen het land inreist. Of je dit via het vliegtuig, boot of over land doet maakt niet uit. ESTA Amerika aanvragen gaat enorm snel, de behandeling van je aanvraag duurt ongeveer drie dagen. Vraag je ESTA dus niet te laat aan. 

Wanneer jij langer dan 90 dagen Amerika wil inreizen dan dien je een visum aan te vragen. Hiervoor moet je voldoen aan meer vragen en deze neemt langer in beslag om te beoordelen. In veel gevallen zal je ook naar het consulaat van Amerika in Nederland moeten afreizen. 

Een geldig paspoort 

Een ander zeer belangrijk onderdeel is een geldig paspoort. Het paspoort waarmee jij jouw ESTA Amerika aanvraag doet moet hetzelfde zijn. Dus zorg dat je je paspoort indien hij bijna verlopen is al vervangt voor een nieuwe voordat jij jouw aanvraag doet. Dit scheelt je een hoop gedoe bij het inreizen van het land. 

Daarnaast moet je jezelf kunnen legitimeren op je bestemming met een paspoort. Voor het inreizen moet je ook zeker zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. 

Betalen in Amerika 

Op je vakantie wil je misschien wel souvenirs halen. Daarvoor moet je wel kunnen betalen, en je pinpas werkt niet altijd in Amerika. Over het algemeen zal je pinpas wel gewoon werken, doordat V-pay of Maestro algemeen geaccepteerd zijn. Maar wanneer je reist naar een bestemming als Amerika is een creditcard niet ongebruikelijk. De meeste Amerikanen maken namelijk gebruik van een creditcard. Mastercard en Visa zijn voor ons de meest gebruikelijke en hiermee kan je ook gewoon in Amerika betalen. 

Rijden in Amerika 

Geen zorgen, je mag gewoon rijden in Amerika met je Nederlandse rijbewijs. Je hoeft hiervoor dus geen internationaal rijbewijs aan te vragen voordat je vertrekt. 

Jouw reisverzekeringen 

Hoe goed ben jij verzekerd wanneer je op reis gaat? Bij veel bestemmingen is het helemaal aan jezelf hoe je verzekerd bent, maar in Amerika kan je gecontroleerd worden. Zo wil de immigratiedienst dat jij goed bent verzekerd voor ziektekosten, maar ook voor reisongemakken. Sluit dus een verzekering af voordat je het land binnen komt. 

Belangrijke cultuurverschillen Nederland en Amerika  

Tussen de Nederlandse en Amerikaanse cultuur lijken niet veel verschillen te zitten. Maar niets is minder waar. Wij hebben daarom een paar belangrijke cultuurverschillen op een rij gezet zodat je goed voorbereid die kant op gaat. 

Werk werk werk

Amerikanen hebben vaak twee of meerdere baantjes om ervoor te zorgen dat ze hun hoofd boven water kunne houden. Dit heeft alles te maken met het sociale vangnet. Waar je in Nederland een heel sociaal vangnet hebt is er in Amerika veel minder zekerheid. 

Masculiene land 

In Amerika draait alles om succes, uitdagingen, promotie en salarissen. Er is dan ook alles aan gelegen dat jij slaagt. Dit betekent een groot huis en een grote auto. In Nederland draait het toch meer om de bescheidenheid en de levenskwaliteit. 

Uiteten met fastfood 

In Nederland gaan we uit eten bij een restaurant. In de grote steden in Amerika gebeurt dit natuurlijk ook. Maar een groot gedeelte van de Amerikanen gaan uit eten bij een fastfoodketen. Dit zijn grote ketens als Mac Donalds of Wendy’s. 

Fooi is gebruikelijk 

Vergeet in Amerika vooral geen fooi te geven. Want dit kan behoorlijk wat scheve gezichten opleveren. Zo betaal je tussen de 15 en 25 procent aan fooi van een rekening. Maar ook voor kleine klusjes die worden gedaan betaal je altijd fooi.

Amerika is een divers land en kent enorme uitersten. Ga dus niet altijd uit van wat wij in dit artikel vertellen. Echter spelen deze onderwerpen in het grootste gedeelte van Amerika wel. Maar wat vooral het belangrijkste is voordat je afreist naar Amerika, dat je jouw visum regelt voor je aankomt op je bestemming. 

Gerelateerd