Een vlekkeloze verhuizing regel je zo

Ga je binnenkort verhuizen en heb je een hoop te regelen? Alles zit hem in de voorbereiding, met deze tips ga je met een gerust gevoel je huis uit. Lees hier meer over hoe je er voor zorgt dat je verhuizing vlekkeloos verloopt.

Opruimen

Als je veel spullen hebt is het handig om ruim op tijd te beginnen met opruimen. Misschien heb je veel rommel die je niet gebruikt. Je kunt grofvuil opslaan en zo alles in één keer weggooien. Hoe minder spullen je verhuisd, hoe makkelijker het wordt. Meubels die nog gebruikt kunnen worden maar je misschien niet mee wil nemen kun je ook naar de kringloopwinkel brengen. Sommige kringloopwinkels hebben een ophaalservice, dit maakt het nog makkelijker. Zorg er ook voor dat kleine spullen zoals sleutels goed zijn opgeborgen, en je die niet kwijt raakt tijdens het opruimen.

Inpakken

Nadat je hebt bepaald wat wel en niet meegaat naar je nieuwe huis kun je gaan inpakken. Zorg ervoor dat je genoeg verhuisdozen in huis hebt gehaald waar alles in past. Begin met kleinere spullen zoals schilderijen en andere spullen die je niet direct nodig hebt. Als je langzaamaan elke keer een beetje doet is het veel minder vermoeiend dan alles in één dag. Op de dozen kun je schrijven wat er precies in zit en waar het heen moet, zodat de mensen weten naar welke kamer de doos gebracht moet worden. Dit zorgt voor veel meer structuur.

Schoonmaken

Zodra je huis leeg is kun je alles gaan schoonmaken, je zult het netjes moeten achterlaten. Dit is natuurlijk makkelijker om te doen als je huis helemaal leeg is, zodat er geen meubels in de weg staan. Laat je stofzuiger nog even in je oude huis staan zodat je alles nog een keer stofvrij kunt maken. Misschien moet je nog wat muren verven als je het weer wit moet opleveren, dit kun je dan ook het beste doen als het huis al leeg is. Als laatste kun je gaan dweilen en de laatste dingen schoonmaken. In je nieuwe huis zul je misschien ook wat moeten schoonmaken.

Administratief

Uiteraard is het handig om je ruim op tijd in te schrijven in je nieuwe woning. Als je dit niet op tijd doet kun je problemen krijgen, bijvoorbeeld huurtoeslag die te laat binnenkomt. Zorg er ook voor dat je overal je adreswijziging doorgeeft, zoals bij de bank, je werk, school en abonnementen. Als je je adres wijzigt via de gemeente gaat dit automatisch bij de overheid en je zorgverzekering. Ook bij de dokter en de tandarts dien je de adreswijziging door te geven. Houd er rekening mee dat je dokter maar een bepaald aantal kilometer van je vandaan mag zitten, omdat ze er snel moeten kunnen zijn. Het is dus mogelijk dat je een nieuwe dokter moet zoeken.

Conclusie

Verhuizen kan erg stressvol zijn, maar als je alles op tijd regelt dan wordt het een stukje makkelijker. Zo is het handig om spullen uit te sorteren, zodat je geen dingen meeneemt die je eigenlijk niet gebruikt. Gooi het weg als het niet meer gebruikt kan worden of doneer het als het nog goed genoeg is. Dan kun je gaan inpakken met verhuisdozen en gaan schoonmaken. Zorg ervoor dat je je adreswijziging spoedig doorgeeft.

Gerelateerd