Geld lenen voor elektrische auto

Geld lenen voor een elektrische auto is helemaal niet gek. Zo wil je misschien zuiniger rijden of een auto rijden die minder uitstoot voor het milieu genereert. Bij een elektrische auto betaal je ook nog eens geen BPM voor de aanschaf. Maar elektrische auto’s kunnen ook behoorlijk duur zijn. Zo zal je al snel een groot bedrag moeten lenen. In dit blog lees je of dit slim is en krijg je tips voor het lenen van een elektrische auto. 

Geld lenen voor elektrische auto verstandig?

Wij kunnen deze vraag alleen maar met ‘Ja’ beantwoorden. Zo is een elektrische auto zuiniger en beter voor het milieu. Je bespaart dus geld op de lange termijn en hiermee kan jij jouw lening terugbetalen.Natuurlijk moet je bij geld lenen altijd uitkijken dat je niet te veel leent of het niet meer kan betalen. Lenen kost geld en daar moet je op voorbereid zijn.  

Tips lening elektrische auto 

Sluit een persoonlijke lening af. Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd, zodat je van tevoren precies weet wanneer je de lening hebt terugbetaald. Zo kan je een auto financieren op een slimme manier zonder dat je er zelf aan ten onder gaat. 

Hoe lang gaat je auto mee?  Je kunt de looptijd van je persoonlijke lening afstemmen op de levensduur van je auto. Zo voorkom je dat je nog een lening afbetaalt voor een auto die je niet meer rijdt.

Veel leningen worden afgesloten bij de bank waar je op dat moment zit. Maar het is veel slimmer om eens verder te kijken. Online zijn er veel lening vergelijkers te vinden. Dit is een slimme manier om kosten te besparen.

Alternatieven elektrische auto financieren 

Eerder bestonden er groene autoleningen bij bepaalde banken. Dit waren leningen die speciaal gericht waren op het ontwikkelen van leningen voor elektrische auto’s. Zo kreeg je korting op de rente. Het was dus goedkoper om een elektrische auto te lenen dan een gewone auto. Een ander alternatief is het afsluiten van een lening bij de dealer. Dit zijn vaak duurdere leningen, maar automerken hebben vaak wel wat extra’s zoals mooie opties op je voertuig of 10 jaar gratis onderhoud bij dit soort leningen. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor ook betaalt. Wij adviseren je daarom ook een lening bij een kredietverstrekker af te sluiten, in plaats van bij de dealer.

Gerelateerd