Donkere kringen onder ogen mannen, wat doe je er aan

Donkere kringen onder ogen mannen, wat doe je er aan?

Donkere kringen onder ogen mannen is iets wat erg veel opgezocht wordt. Veel mannen hebben last van deze kringen, waaronder ik zelf. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, want je wil er gewoonweg goed uit zien.

Door deze donkere kringen straal je toch altijd wat vermoeidheid uit. Daarom is het absoluut geen gek idee om eens te kijken hoe je deze vervelende kringen weg kunt werken. Daarom geef ik je hier alle tips en informatie die je nodig hebt om dat te kunnen regelen. Zo stralen we straks weer ontspannenheid uit.

Wat zijn donkere kringen onder je ogen?

Voordat we de ringen kunnen verhelpen, moeten we eerst weten wat de kringen precies zijn. Gelukkig is dit vrij simpel. De donkere kringen onder ogen mannen zijn namelijk letterlijk gewoon donkere kringen. Het is niets meer of minder dan een donkere kring die onder je oog zit.

Dit is een verkleuring van de huid die door verschillende dingen kan komen. Het pigment in de huid is dan net wat anders dan de rest van je gezicht. Hierdoor vallen de kringen er goed op en zien we dit dus als donkere kringen. Vele mannen, maar ook vrouwen hebben er last van.

Zit er een verschil tussen donkere kringen en wallen?

Er zit zeker een verschil tussen de donkere kringen onder ogen mannen en de wallen van mannen. De wallen zijn eigenlijk gewoon een verdikking onder je oog. Het is dus geen pigment waar je mee te maken hebt. Je hebt echt alleen te maken met een verdikking.

Een kleine verdikking valt meestal niet zo erg op. In de meeste gevallen vallen de kringen veel meer op dan de wallen. Daarom is er veel meer vraag naar het feit om je donkere kringen te verminderen dan je wallen.

Ook je wallen verminderen

Je wallen kunnen inderdaad verminderd worden. Dit is een stuk makkelijker dan de kringen verminderen. De wallen kunnen al verminderd worden door de verdikking wat koeler te maken dan de rest van je huid. Hiervoor kun je een koelcompressor gebruiken, zodat de huid goed koud wordt. Op die manier zorg je ervoor dat je wallen weg kunnen trekken.

In de meeste gevallen zijn je wallen niet het probleem. Daarom is het altijd goed om naar het algehele probleem te kijken. Heb je wallen en donkere kringen? Dan is het goed om naar een oplossing voor allebei te kijken, zodat je er weer een stuk gezonder uit gaat zien.

Zijn donkere kringen en wallen bij mannen erger?

Mannen hebben in de meeste gevallen juist minder snel last van donkere kringen of wallen. De donkere kringen onder ogen mannen en de wallen bij mannen komen minder snel naar voren dan vrouwen. Dit komt door de botstructuur die mannen hebben in verhouding met vrouwen.

Als je echter een slechte levensstijl hebt of je jouw huid niet goed verzorgt, dan kunnen mannen ook erg veel last krijgen van deze kwaaltjes. Het is dus niet zo dat mannen er geen last van hebben, maar ze krijgen er over het algemeen net wat minder snel last van dan dat vrouwen er last van krijgen.

Hoe komen donkere kringen onder ogen mannen?

De donkere kringen onder ogen bij mannen kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt van de dingen waar het aan zal kunnen liggen:

 • Stress
 • Vermoeidheid
 • Ouderdom
 • Cafeïne
 • Alcohol
 • Te weinig water drinken
 • In je ogen wrijven
 • Veel achter een scherm zitten
 • Je dieet
 • Genetische aanleg
 • Allergieën
 • Gezondheidsproblemen

Dit kunnen allemaal oorzaken zijn waarom je last hebt van deze donkere kringen. Daardoor is het lastig om ze direct te verminderen, wanneer je niet weet waar het precies vandaan komt.

Hoe zorg ik voor vermindering van de donkere kringen?

Uiteraard wil je zo snel mogelijk af van de donkere kringen. De donkere kringen onder ogen mannen kunnen wel hardnekkig zijn, waardoor het enige tijd kan duren voordat ze weg gaan. Soms gaan ze überhaupt niet weg, omdat je er genetische aanleg voor hebt.

Het beste is om te kijken welke factoren je kunt uitsluiten. Drink je bijvoorbeeld geen cafeïne? Dan kan het daar natuurlijk niet aan liggen. Heb je geen allergieën? Dan kun je ook deze optie al eenvoudig uitsluiten. Zo kun je het hele lijstje op een eenvoudige manier afwerken.

Je gezondheid verbeteren

Om de donkere kringen onder ogen mannen over het algemeen te verbeteren, is het altijd goed om je gezondheid te verbeteren. Zo kun je wat meer water drinken en een extra blokje om gaan.

Je herkend het vast wel; je hebt een zwaar weekend gehad. Je hebt een aantal feestjes gehad en weinig geslapen, en daarnaast heb je slecht gegeten. Op de maandagmorgen zie je in de spiegel dat je wat wazige ogen hebt en donkere kringen onder de ogen.

Maar gelukkig, een aantal dagen later zie je er al een stuk beter uit. Ik merk het bij mezelf ook vaak, een aantal dagen gezond eten en goed bijslapen, en je ziet er al weer een stuk beter uit.

Probeer dus je levensstijl te veranderen als je vindt dat je er slecht uit ziet. Je zult merken dat enkele aanpassingen in je levensstijl al een grote impact kunnen hebben op je uitstraling en de  donkere kringen onder je ogen. Drink bijvoorbeeld meer water en probeer een aantal vaste dagen in te plannen om gezonde maaltijden te koken.

Uiteraard kun je ook andere dingen aanpakken. Bekijk even wat jezelf het beste aan kunt pakken en hoe je ervoor kunt zorgen dat je over het algemeen gewoon lekkerder in je vel zit.

Minder werken achter een scherm

Het is misschien vervelend, maar ook de donkere kringen onder ogen mannen kunnen voortkomen uit het feit dat je te veel achter een scherm zit. Kun je het wat minderen? Dan is dit zeker te adviseren. Dit is goed voor je algemene gezondheid. Zo kom je wat meer in beweging en word je minder blootgesteld aan onnodige prikkels.

Gerelateerd