Je eetkamer opnieuw inrichten? Zorg wel voor een juiste sfeer met meubels

Hoewel natuurlijk elke plek i et huis voor liefde, warmte en gezelligheid kan zorgen, is de eeltplek toch wel nét een tikje belangrijker dan de meeste andere plekken. In de eethoek kom je samen met je familie, je vrienden, of trek je je misschien wel even terug voor een momentje met jezelf. Deze ruimte is er niet alleen om te eten, maar juist ook om met elkaar te kunnen genieten van gesprekken die je voor de televisie wellicht niet voert. In de eetkamer worden kwetsbaarheden gedeeld, over geheimen gesproken en hopelijk ook veel gelachen. Kortom, een ontzettend belangrijke ruimte in huis. Deze verdient dus ook wel wat liefde bij het (her)inrichten van deze kamer. In dit artikel verzamelen we onze favoriete tips voor het inrichten van je eetkamer.

Kies voor een ronde tafel

De laatste jaren zijn ronde tafels steeds populairder geworden onder interieurexperts. Het grote voordeel van ronde tafels is dat je niet tegenover één mede-eter zit, maar juist zicht hebt op iedereen aan tafel. Zo vinden er ook geen gesprekken plaats waarin iemand wordt uitgesloten omdat hij het gesprek niet kan horen- of zien. Het werkt dus goed voor de sfeer in de groep, maar daarnaast zijn ronde tafels ook nog eens heel erg trendy en geven ze door de ronde vorm een zachte uitstraling aan de ruimte. Strakke of rechte geometrische vormen zou je vervolgens weer kunnen verwerken in een vitrinekast. Zo speel je met contrasten, terwijl je wel in dezelfde stijl blijft werken.

Creëer eenheid met eetkamerstoelen

Heb je wel eens een eettafel gezien met verschillende eetkamerstoelen erbij? Is je antwoord ja, dan weet je hoe snel verschillende eetkamerstoelen kunnen zorgen voor een chaotisch uiterlijk. Juist door dezelfde eetkamerstoelen te kiezen die passen bij jouw eettafel, creëer je rust en kalmte. Een trend van de laatste jaren zijn fluffy eetkamerstoelen, in een lichte kleur zoals wit of beige. We love! Let er echter wel op dat deze lichte kleuren natuurlijk wel heel besmettelijk zijn, zeker als er kleintjes aan tafel zitten die niet altijd even netjes eten.

person holding clear wine glass

Accessoires

Om uiteindelijk echt de sfeer te bepalen, zijn accessoires heel handig om toe te passen. Vooral in de eetkamer kunnen accessoires het verschil betekenen tussen ene kille ruimte of een warme, knusse ruimte. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote vaas die je in het midden van een tafel kunt zetten mom zo bloemen in te plaatsen. Eten rondom een kleurrijke bos bloemen ziet er toch al direct wat gezelliger uit dan een lege witte tafel, bijvoorbeeld. Juist door in de eetkamer te spelen met accessoires kun je het verschil maken. Denk bijvoorbeeld eens aan mooi servies, zoals een grote tapasplank waar je de lekkerste borrelhapjes op kunt serveren.

Eetkamerset

Is interieurstying niet helemaal jouw ding? Geen zorg, niet iedereen houdt ervan om bezig te zijn met het samenstellen van verschillende meubels of meubelstukken. In dat geval zou je kunnen overwegen om een eetkamerset aan te schaffen. Eetkamersets zijn namelijk al volledig samengesteld door interieurexperts en passen dus sowieso goed bij elkaar als het gaat om stijl of sfeer. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen, is de eetkamerset in elkaar zetten en in de eetkamer plaatsen. Et voilá: een eetkamer heeft een stylish make-over gekregen!

Gerelateerd