Dit waren de wedstrijden met de meeste doelpunten in de eredivisie

Ben jij ook zo’n voetbalfanaat? De meeste sportliefhebbers zitten op zondagavond standaard klaar om Studio Sport te kunnen bekijken, en als het even kan – het liefst door de week ook. Helaas waren er door de corona crisis een heleboel sportgerelateerde evenementen afgelast, en hebben we het een tijdje zonder sport moeten doen. Des te meer reden om even terug te blikken op het voetbal van de afgelopen jaren. Wat waren de meest spraakmakende wedstrijden, waar zijn de meeste doelpunten en hoe zag de eredivisie eruit? Je leest het in dit artikel.

Ajax – Feyenoord, seizoen 1960/1961

Natuurlijk is de klassieker een wedstrijd wat één van de meest legendarische wedstrijden ooit is geworden. Op de wedstrijd van zondag 28 augustus 1960 werd er namelijk negen (!) keer gescoord door Feyenoord en welgeteld 5 keer door Ajax. Van al deze doelpunten waren er 4 een kopbal. Het is inmiddels al een tijdje geleden, maar hoe cool zou het zijn om bij deze legendarische wedstrijd in het publiek te zitten?

Ajax – Vitesse, seizoen 1971/1972

Ruim 10 jaar later nam Ajax weer deel aan een wedstrijd die ver erna nog herinnerd zou worden. In deze wedstrijd tegen Vitesse heeft Ajax namelijk 12 doelpunten gemaakt, en Vitesse eentje. Ajax heeft hiermee een recordscore neergezet.

Feyenoord – Ajax, seizoen 1964/1965

Op de derde plaats in deze lijst staat opnieuw De Klassieker, een wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Hoewel het slechts een paar jaar na de legendarische wedstrijd van 1960 was, wisten beide teams opnieuw een bizarre score neer te zetten. Feyenoord maakte maar liefst negen doelpunten en Ajax vier. Oh en extra leuk: er zijn nog beelden van!

RKC Waalwijk – FC Twente, seizoen 1990/1991

Op de vierde plaats in deze lijst voor het eerst een plekje wat niet vervuld wordt door Feyenoord of Ajax. In de wedstrijd van 16 juni 1991 scoorden RKC Waalwijk en FC Twente namelijk allebei zes doelpunten, en dat maakt dat veel voetballiefhebbers deze wedstrijd niet snel zullen vergeten. Het komt niet vaak voor dat RKC Waalwijk namelijk zo uitblinkt in de Eredivisie.

De Graafschap – Feyenoord, seizoen 1973/1974

We sluiten deze top 5 af met opnieuw een plek voor Feyenoord. Het team heeft duidelijk bewezen goed te zijn in het scoren van veel doelpunten. Deze wedstrijd was zo bijzonder omdat de Graafschap vijf doelpunten scoorde, en Feyenoord zeven. Op het moment dat je toeschouwer bent van een wedstrijd waar 12 doelpunten gescoord worden, weet je dat er vanaf de tribune genoeg te zien gaat zijn!

Ben je door de informatie over deze wedstrijden weer helemaal geïnspireerd om zelf ook weer meer te doen met sport? Natuurlijk kun je een lokaal voetbaltoernooi organiseren met vrienden, maar je kunt ook -mits je het leuk vindt natuurlijk- proberen om een centje bij te verdienen met jouw inschattingen van sport, bijvoorbeeld door te gokken op wedstrijden bij weddenopsport.eu.

Gerelateerd