Alles wat je moet weten over de videowall

Als ondernemer zijnde ben je natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe manieren om de aandacht van de klant te trekken. In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat fysieke reclame niet effectief meer is. Sterker nog, met de juiste fysieke reclame kan je jouw boodschap nog beter overbrengen dan met online reclame. Dé aanwinst die je in huis moet halen om hiervoor te zorgen is een videowall. Benieuwd wat een videowall is en wat je er aan hebt? Neem dan zeker even dit artikel door, we laten het je namelijk allemaal zien!

Wat is een videowall eigenlijk?

Voordat we ingaan op de vraag wat de voordelen zijn van een videowall is het handig om eerst eens stil te staan bij de definitie zelf. Lang niet iedereen is namelijk op de hoogte van wat er bedoeld wordt met een videowall. Een videowall is in feite een groot scherm dat bestaat uit meerdere kleinere schermen die samen één beeld creëren. Dit houdt in dat je geen super groot scherm hebt, maar in feite allerlei kleine vierkantjes die samen een nog groter vierkant vormen. De videowall wordt steeds populairder onder bedrijven. Van winkels tot aan winkelcentra en van bedrijfslobby’s tot aan evenementenlocaties, je ziet ze overal terugkomen.

Voordelen van een videowall

Goed, je weet nu wat er onder een videowall verstaan wordt. Wat je alleen nog niet weet is wat de voordelen zijn van een videowall voor jouw bedrijf of organisatie. Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet:

  • Makkelijk de aandacht trekken

Een van de belangrijkste voordelen van een videowall is het feit dat je super eenvoudig de aandacht van jouw kijkers weet trekken. Dit zorgt er vervolgens voor dat je jouw doelgroep betrokken houdt bij de content die je wilt laten zien. Dit is vooral handig op plekken als beurzen omdat hier veel concurrentie is onder de bedrijven. Middels een videowall onderscheidt je je gelijk van de rest.

  • Een verbeterde klantervaring

Een ander voordeel is het feit dat een videowall het mogelijk maakt om de klantervaring te verbeteren binnen jouw doelgroep. Middels de getoonde content kan je jouw klanten helpen om betere beslissingen te nemen voor hun aankoop. Hierdoor zal de algehele winkelervaring verbeteren onder jouw klanten. Zoals je wel kunt begrijpen is dit van cruciaal belang voor de bedrijven die echt door willen groeien naar de top van hun segment.

  • Een hoge mate van flexibiliteit

Daar komt ook nog eens bij dat een videowall bekend staat om zijn hoge mate van flexibiliteit ten opzichte van andere soorten schermen. Omdat een videowall uit meerdere schermen bestaan, kunnen ze op verschillende manieren worden geconfigureerd voor verschillende ruimtes en toepassingen. Zo kun je een videowall gebruiken om één groot scherm te creëren. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleinere schermen in te stellen met ieder hun eigen content.

Gerelateerd