5 leuke kerstaccessoires voor op de sportvereniging

Het jaar 2020 is niet echt het jaar van de sportvereniging, want het sporten in groepsverband en allerlei verenigingsactiviteiten zijn aan banden gelegd door de Coronacrisis. Maar dat is misschien juist een goede reden om in het kader eens na te denken over kerst bij jouw sportvereniging of in de sportkantine. Verdienen alle vrijwilligers van jouw sportvereniging bijvoorbeeld wel wat extra’s in deze moeilijke tijd? Of wil je toch de kantine versieren in de hoop dat er weer meer mogelijk is op eerste en tweede Kerstdag? Doe dan inspiratie op met de onderstaande 5 leuke kerstaccessoires voor op de sportvereniging.

Houten kerstboom

De eerste aanbeveling is toch wel een leuke houten kerstboom. Duurzaam, onderhoudsvriendelijk (zo heb je geen discussies over wie de naalden gaat opruimen) en harstikke hip! Er zijn super leuke houten kerstboompjes te koop (bezoek de website houtenkerstboom.com bijvoorbeeld maar eens), maar je kunt er ook met een aantal leden van de vereniging zelf eentje maken. Denk bijvoorbeeld aan een houten kerstboom van steigerhout of een houten kerstboom van pallethout. Met een beetje verbeelding, tover je zo een creatieve kerstboom in je sportkantine tevoorschijn. Het is natuurlijk wel een uitdaging om dit op anderhalve meter voor elkaar te boksen, maar samen sta je sterk toch?

Flessenboom

Nog zo’n duurzame Do-It-Yourself-boom is de flessenboom. Veel sportverenigingen doen eens per jaar mee met de Grote-Flessen-Actie. Tijdens deze actie gaan clubleden langs de deuren. Ze halen lege frisdrankflessen voor de vereniging. Het statiegeld gaat naar de verenigingskas. Het is wellicht een idee om een aantal flessen bij de vereniging te houden, of als er een kantine is, wat frisdrankflessen apart te houden. Het is het beste om vooral de Spriteflessen te sparen, zodat je ook echt een groene flessenboom krijgt. Met lampjes eroverheen is het pas echt een sfeervol tafereel, omdat die lampjes op de groene plastic flessen een heel bijzonder lichteffect geven.

Creatief met krijt

Nog een eenvoudige manier om je kantine of verenigingsgebouw in de kerstsfeer te krijgen, is door slim gebruik te maken van een krijtbord. Veel verenigingen hebben die wel ergens staan. Ga met gekleurd krijt helemaal los. Teken een kerstboom, kerstslingers, een kerststal. Laat de allerjongsten van de vereniging meedoen en het wordt een leuke activiteit voor jong en oud. Een voordeel is ook dat je al die creativiteit ook zo weer weg hebt geveegd als kerst voorbij is. Het enige dat je nodig hebt is een natte spons. Dan kan het broodje bal en de warme chocolademelk daarna weer in vol ornaat op het bord verschijnen.

Foute kersttrui

Heb jij rond de kerstdagen toevallig bardienst? Trek dan die foute kersttrui uit de kast en zet een kerstmuts op. Doe dit samen met degene die samen met jou de bardienst heeft. Ook als je toevallig voor scheidsrechter moet spelen bij een wedstrijdje, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om verkleed als kerstman over het veld te rennen. Succes verzekerd bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Wie kan zo’n grappig tafereel nou niet waarderen?

Chocoladefondue

Is het bij jullie sportclub, vereniging of in jullie sportkantine weer tijd voor de kerst- of nieuwjaarsborrel? Overweeg dan eens om een chocoladefontein of chocoladefondue te huren. Zet deze dicht bij de entree zodat hij goed in het zicht staat. Dit is een echte eye-catcher en echt iedereen wordt er wel vrolijk van. Bovendien is er niets leukers dan vers fruit in die enorme stroom chocolade te dopen. Daarna is het smullen geblazen. En hou je vooral niet in, die persoonlijke records kunnen ook na de kerst weer verbroken worden. Een klein beetje chocolade zorgt er heus niet voor dat zelfs de meest fanatieke sporter van jullie vereniging dit moet vergeten.

Photobooth

Ook super leuk en inmiddels een klassieker op huwelijken, feesten en partijen: de photobooth. Een beetje alcohol in de buikjes verhoogt meestal wel de pret en haalt zelfs de meest terughoudende verenigingsleden uit hun schulp. Zorg ook voor genoeg verkleedkleren, gekke hoedjes en andere malle dingen, om even gek te doen. Veel mensen vinden het hilarisch om op de foto te gaan met andere vrienden of kennissen. Ze hebben na de kerstborrel of het feestje ook gelijk een aandenken in de vorm van melige foto’s. Je kunt kijken of er mensen binnen de vereniging zijn die dit kunnen realiseren, maar er zijn ook bedrijven die photobooths compleet met verkleedkist en begeleiding verhuren.

Winterbarbeque

Tja, voor deze activiteit heb je niet echt een kerstaccessoire nodig. Je hebt vooral een grote barbeque nodig, die alle leden van de vereniging van een lekker stukje vlees kan voorzien. Een winterbarbeque wordt steeds populairder, niet alleen bij bedrijfsfeesten, maar ook bij sportverenigingen die iets te vieren hebben. Met versiering (let er dan wel op dat die brandveilig is) kun je de barbeque natuurlijk volledig in de kerstsfeer brengen! En de mensen die het vlees omdraaien kunnen natuurlijk gewoon een foute kersttrui aan en een kerstmuts opzetten.

Staat er niets voor jou of je sportverening bij? Dan kun je natuurlijk altijd nog een mok met een leuke herinnering aan een activiteit binnen de vereniging laten bedrukken. Met een leuke nieuwjaarswens erbij, is dit vast iets dat veel leden van jouw vereniging of sportclub kunnen waarderen, net als de traditionele kerstkaart die in de bus valt.

Gerelateerd