4x ideeën voor milieubewuste felicitatiekaarten

4x ideeën voor milieubewuste felicitatiekaarten

Stuur naast de kaart ook een groen bericht. Ecokaarten maken de wereld mooier! Op zoek naar creatieve manieren om wenskaarten te versturen zonder het milieu te schaden? Of je nu een verjaardag, bruiloft of geboorte viert, er zijn allerlei leuke manieren om groene en duurzame kaarten te versturen. In dit artikel delen we enkele ideeën om je op weg te helpen.

#1 Hergebruik oude materialen

Heb jij nog veel oude tijdschriften, boeken of kaarten thuis liggen? Of misschien heb je wel een paar stofjes of lintjes over? Gebruik ze dan eens om one-of-a-kind verjaardagskaarten te maken! Zo ben je niet alleen duurzaam bezig, maar het resultaat is ook unieke kaarten die niemand anders heeft. Zo verstuur je een kaart met een lieve boodschap én persoonlijke touch! Een mooie kaart om te sturen voor bijvoorbeeld een felicitatie geboorte. Dus, pak die lijm en schaar (of kies voor een ontwerp via een online-editor) en laat je creativiteit de vrije loop!

#2 Digitaal versturen

Hoe fijn is het dat we tegenwoordig een verjaardagskaart gemakkelijk en simpel online kunnen versturen? Er zijn veel verschillende websites en apps waarbij je binnen no-time een mooie digitale kaart kunt aanbieden voor elke gelegenheid. Zo bespaar je niet alleen geld en papier, maar je verstuurt de kaart ook last minute snel op de post!

#3 Gerecycled papier

Wij begrijpen het als je de fysieke kaart zelf wilt versturen. Als je een fysieke kaart wilt versturen, kies dan voor gerecycled papier. Door gerecycled papier te gebruiken, help je afval te verminderen en onze planeet te beschermen. Bovendien zijn er nu prachtige kaarten verkrijgbaar op gerecycled papier, zodat je echt geen concessies hoeft te doen aan de kwaliteit.

#4 Plantbare kaarten

Wist je dat je ook een kaart kunt sturen die je niet alleen kunt lezen, maar ook kunt planten? Hoe tof! Deze milieubewuste kaarten zijn vaak gemaakt van biologisch afbreekbare materialen die na gebruik kunnen worden geplant. Deze kaarten zijn niet alleen leuk om te ontvangen, maar dragen ook bij aan het milieu. Hoe tof is het om een kaart te mogen ontvangen die ook echt kan groeien en bloeien? De jarige job kan de kaart in de grond stoppen en wachten op het moment dat er een schattig plantje uitgroeit. Een herinnering aan jou!

Een kaart milieuvervuilend? Tuurlijk niet! Er zijn zoveel mooie, creatieve manieren om dit op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte kaart van gerecycled materiaal, een digitale versie of een plantbare verjaardagskaart. We wensen je een mooi feestje toe!

Gerelateerd