10 tips voor een vakantie in België

Je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld om tot rust te komen tijdens je vakantie. Wij geven je 10 tips voor een vakantie dichtbij in België 

Er zitten enorm veel voordelen aan een vakantie in eigen land of een buurland. Zo geef je bijvoorbeeld veel minder geld uit dan dat je normaal zou doen tijdens een vakantie. Je kan naar een vakantiepark België waar ze ook nog eens Nederlands spreken. De rit erheen is niet zo lang, dus je kan enorm snel al genieten van je vakantie. En zodra je dan in België bent zijn er genoeg dingen die je kan doen. Wij zetten een aantal van de beste uitjes in Belgie2 voor je op een rij 

1.    Bezoek kastelen in België

In België vind je maar liefst 3000 verschillende kastelen met allemaal een eigen verhaal. Boek een vakantiehuis België en je kan dat als thuisbasis gebruiken terwijl je heerlijk een aantal dagen kastelen in de regio bezoekt. 

2.    Duurzaam genieten in Antwerpen 

PAKT is een plek in Antwerpen dat bekend staat om zijn groen. Hier wordt lokale oogst in het zonnetje gezet. Dit is een wallhalla voor liefhebbers van cultuur, natuur en opzoek zijn naar een duurzamer leven. 

3.    Door het water fietsen 

In Bokrijk vind je een unieke fietsbrug die gebouwd is onder het waterniveau. Hierdoor krijg je het gevoel dat je onder of door het water aan het fietsen bent. Je fietst zo van de ene naar de andere oever. Dit over een fietspad van 200 meter. 

4.    Nationaal park de hoge Kempen 

Connecterra ligt in Maasmechelen, dit vind je in het nationale park de Hoge Kempen. Vroeger was dit een grote steenkolenmijn, maar inmiddels kan je er genieten van de prachtige natuur. 

5.    Ontdek de kust van België

Waar wij een enorm lange kustlijn in Nederland kennen heeft België ook prachtige kust om van te genieten. Maak een wandeling over het strand of breng een bezoekje aan ’t Zwin. 

6.    Museums in Waterloo 

De bekendste slag in België is toch wel de slag bij Waterloo. Niet voor niets starten er dagelijks verschillende excursies vanaf Waterloo en kan je er meerdere museums in de buurt bezoeken. Zeker aan te raden als je van cultuur en historie houdt. 

7.    Hallerbos

In Halle ligt het Hallerbos, dit is misschien wel één van de bekendste bossen van België. Hij staat bekend om het grote tapijt van boshyacinten die je in het voorjaar kan aanschouwen. Even uitstappen voor een wandeling en een paar mooie kiekjes.  

8.    De verborgen tuin in Gent

De Sint-Pieterabdij is zeker een bezoekje waard wanneer jij in Gent bent. Maar wist je dat er een verborgen tuin in deze abdij ligt? Hier liepen de monniken vroeger hun dagelijkse rondje en het is nu open om zelf doorheen te wandelen. 

9.    Botanische tuin in Meise 

Eén van de grootste botanische tuinen ter wereld vind je in Meise. Hier kan je op een terrein van 92 hectare meer dan 18.000 plantensoorten vinden. Echt een aanrader als je op roadtrip bent door België. 

10. Brouwerij de Halve Maan 

Wanneer jij een bierliefhebber bent moet je echt eens op bezoek bij de Halve Maan in Brugge. Hier krijg je een excursie door de stadsbrouwerij van onder andere de Bruggse Zot. En natuurlijk sluit je af met een heerlijk pintje. 

Gerelateerd