table wine shadow macro
Photo by Markus Spiske on Pexels.com

Wijn drinken met de mannen: ook wanneer je fanatiek sport

Af en toe een mannenavondje moet kunnen, toch? Ook jij spreekt waarschijnlijk regelmatig met je vrienden af om eens even een echt mannenavondje te houden. Even de mannen onder elkaar, lachen om jullie grappen en weer even als vanouds bij elkaar. Tijdens een mannenavond worden er vaak alcoholische versnaperingen gedronken en komt de borrelplank op tafel. Misschien niet helemaal waar je op had gehoopt als je fanatiek sport, maar af en toe kan het geen kwaad. Het kan zo zijn dat je tijdens een mannenavond ook streng oplet en geen wijn drinkt, omdat je je sporten niet wil vergooien. Toch kan je op een mannenavond ook gerust een glaasje wijn drinken als je fanatiek sport. Hoeveel wijn kun je precies drinken zonder dat je al je harde werk verpest? In dit blog een aantal handige tips. 

Water

Heb je een glas wijn gedronken met de mannen? Zorg dan dat je na ieder glas alcohol, of dat nu wijn is of iets anders, een glas water drinkt. Het liefst een groot glas. Wil je meer wijn drinken op een avond? Dan kun je ervoor kiezen om een half glas wijn te mengen met een half glas water. Of dat zo lekker is dat is de vraag, maar het is het proberen waard als je op een avond wat meer wijn wil drinken. Je vrienden begrijpen dit vast. 

Gun jezelf iets

Af en toe wijn met de mannen moet kunnen, je moet ook tijdens het fanatieke sporten jezelf dingen gunnen. Probeer als je dan toch wijn gaat drinken aan te houden dat je niet meer dan zes glazen in de hele week drinkt. Weet je dat die mannenavond eraan komt? Drink de rest van de week niks en drink die avond eventueel zes glazen. 

Gezond eten

Voordat je alcohol gaat drinken kun je het beste ervoor zorgen dat je een gezonde avondmaaltijd hebt gehad. Kies voor veel eiwitten, gezonde vetten en veel groente. Zo voel je je sneller verzadigd. Door alcohol te drinken kan je sneller honger krijgen en voordat je het weet sta je ongezonde dingen te eten. Dat wil je liever voorkomen. 

Soort wijn

Als je dan toch wijn gaat drinken en je zou de keuze hebben, kies dan verstandig. Het beste kun je gaan voor een glas droge wijn. Hier zitten de minste calorie├źn in. Probeer andere alcoholische drankjes sowieso altijd te vermijden. Shotjes en cocktails zitten boordevol suiker. Kies een leuk wijn accessoires om je wijn mee open te maken en geniet van dat glaasje wijn. 

Gerelateerd