Wat is de Beste Vaporizer ter Wereld?

Elektrisch verdampen wint snel aan populariteit. Lang niet alleen in Nederland. Allerlei soorten droge kruiden, tabaksvervangers en natuurlijk ook cannabis komt steeds vaker in de verwarmingsoven van een vaporizer terecht. De markt is groot en er zijn honderden modellen te koop. Maar wat als je op zoek bent naar de beste vaporizer?

Waarom een Vaporizer?

Wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste beweegredenen om een vaporizer te kopen? Is dat omdat het zo eenvoudig werkt? Je hebt bijvoorbeeld geen vloeipapier, filters en aansteker meer nodig om een sigaret, shaggie of joint te roken. Je bent met één druk op de knop onderweg. Maar dat blijft niet het enige. Verdampen is feitelijk minder slecht voor je gezondheid dan roken. Dat komt omdat een vaporizer de rookwaren niet verbrandt, maar verdampt. Daarom komen stoffen als benzeen, koolmonoxide en teer niet vrij.

Verschil tussen Vaporizers

Er zit veel verschil tussen al die honderden vaporizers in de winkel of online webshop. Je hebt namelijk draagbare modellen. Ook wel portable vaporizers genoemd. Je kan die dingen gewoon in je zak stoppen en overal mee naartoe nemen. Dat geldt niet voor de desktop vaporizers. Die moet je aansluiten op een stopcontact om te gebruiken. Vape pennen zijn concentraten vaporizers die geschikt zijn voor dabs en hasj. Hele simpele modellen, wiet vaporizers, kun je alleen gebruiken voor cannabis.

Wat is de Beste Vaporizer

Als je op onderzoek uitgaat kun je heel veel reviews vinden. Reddit, Youtube en heel veel andere platformen staan er vol mee. Het was niet heel lastig om uit te zoeken wat de beste vaporizer is. Het lijkt wel alsof er in de vaporizer wereld een patent ligt op welk model zich ‘de beste vaporizer mag noemen’. In veel reviews wordt namelijk gerefereerd naar de Volcano vaporizer van het merk Storz & Bickel.

De Volcano vaporizer is een desktop model. Dus die moet je aan het stopcontact aansluiten. Eenmaal aangesloten blijkt het de meest krachtige verdamper te zijn. In de behuizing zitten allemaal innovatieve verwarmings technologieën die de temperatuur constant houden en hete lucht uitermate goed door de rookwaren heen laat stromen. De materialen waarvan de Volcano vaporizer is gemaakt geven geen smaak af. Daarom is de damp die uit de vaporizer komt ongeëvenaard als het om smaak gaat..

Dan is er nog het feit dat je met de Volcano helemaal zelf kunt kiezen wat je in de vaporizer stopt. Hij is geschikt voor droge kruiden zoals passiebloem, lavendel, eucalyptus, tabaksvervangers en cannabis. Daarnaast zijn concentraten en oliën ook mogelijk. Er zijn twee versies. De Volcano Classic en Volcano Hybrid. De laatste heeft nog meer opties en mogelijkheden dan zijn voorganger. De beste vaporizer ter wereld is dus van alle markten thuis.

Gerelateerd