Tips voor wanneer je wilt gaan sapvasten

Er zijn veel verschillende manieren om op een gezonde manier te kunnen leven. Zo kiezen veel mensen ervoor om naar de sportschool te gaan of ervoor te zorgen dat ze voldoende water innemen. Wat tegenwoordig ook een populaire manier is om gezond te leven, is om te gaan sapvasten. Alleen wat houdt sapvasten nu precies in? En wat moet je weten wanneer je wilt gaan sapvasten? Hieronder lees je verschillende tips en informatie!

Wat is sapvasten?

Wanneer je gaat sapvasten, ga je voor een bepaalde periode verschillende groente- en fruitsappen drinken. Daarnaast drink je hierbij alleen nog maar water of suikervrije thee. Veel mensen maken de keuze om te gaan sapvasten, omdat ze hun lichaam dan als het ware kunnen resetten. Hierdoor ontgiften alle e-nummers, bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen die door middel van voedingsmiddelen in je lichaam zijn gekomen. 

Tip 1: Wen aan het voedingspatroon

Als eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je went aan het voedingspatroon die je door middel van sapvasten krijgt. Hierbij neem je namelijk minder calorieën binnen en is alles natuurlijk vloeibaar. Voordat je dus begint aan sapvasten, kun je het beste al minder calorieën innemen. Daarnaast is het verstandig om ook al wat meer vloeibare voedingsmiddelen tot je te nemen. Hierdoor bereid je je lichaam alvast voor op wat komen gaat. 

Tip 2: Waar haal jij de sappen vandaan? 

Ook wil je ervoor zorgen dat je de sappen voor de start in huis hebt. Hier kun je op verschillende manieren voor zorgen. Zo kun je er als eerste voor kiezen om de sappen online te bestellen. Dit kan bijvoorbeeld bij Happy Juicy. Door middel van het online bestellen, heb je veel keuze uit de verschillende soorten sappen. Je kunt hierbij echt je favorieten op een rijtje zetten en ervoor zorgen dat je het sapvasten op een goede manier doorkomt. Daarnaast kun je ook de keuze maken om zelf de sappen te maken. Dit kost alleen wel wat meer tijd en moeite.

Tip 3: Denk na over het moment

Je wilt voorkomen dat je gaat sapvasten, terwijl dit in je planning misschien wel helemaal niet uitkomt. Belangrijk is het dus om goed na te gaan naar wat je allemaal op de planning hebt staan. Wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weggaat of meerdere feestjes hebt staan, kan het niet erg handig zijn om al je sappen mee te nemen. Zorg er dus voor dat je begint, wanneer je hier de tijd en ruimte voor hebt. Zo houd je het sapvasten op de beste manier vol en voorkom je mogelijke problemen. 

Tip 4: Zorg voor een schema

Vaste voeding neem je ook volgens een soort schema in. Hierbij kun je denken aan het ontbijt, middageten en avondeten. Vaak eten mensen hiernaast ook nog tussendoortjes. Handig kan het dus zijn om ook voor je sappen een soort schema te volgen. Door middel van het schema, went je lichaam aan een bepaald patroon. Ook kan dit jezelf wat meer rust geven, omdat je dan weet waar je van op aan kunt.

Gerelateerd