Tips voor de dagelijkse verzorging van je gezicht

Het is heel belangrijk om je gezicht elke dag optimaal te verzorgen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen. Gezichtsverzorging voor mannen is net zo goed belangrijk en wij mannen realiseren ons dat gelukkig steeds meer. Door je gezicht goed te verzorgen voorkom je huidirritaties en ontstekingen, zoals puistjes, en acne. Het zorgt er daarnaast voor dat je huid er jonger uit blijft zien en dat de stevigheid van je huid langer behouden blijft. Voorkom donkere kringen en rimpels en besteed extra aandacht aan je huid.

Bepalen van je huidtype

We kennen vier verschillende soorten huidtypes: normale huid, droge huid, vette huid en de gecombineerde huid. Kies altijd voor een product dat het beste past bij jouw huidtype. Een droge huid is dun en je ziet de poriën bijna niet. Na het douchen kan je huid strak en trekkerig aanvoelen. Ook kunnen er schilfers ontstaan. Je huid is gevoelig voor verschillende weersomstandigheden. Een vette huid heeft een dikkere en ruwere structuur. Mannen hebben vaker een vet huidtype. Een vet huidtype kan je herkennen doordat de huid glanst. Ook de poriën zijn goed zichtbaar. Mannen met een vet huidtype hebben vaker last van puistjes en mee-eters. Een gecombineerde huid is een combinatie van een droge en een vette huid. Het gebied op je voorhoofd en rondom je neus is vaak vet terwijl je wangen droog zijn. Mannen met een normaal huidtype hebben een gladde en zachte huid en hebben weinig last van huidirritaties.

De onderdelen van een goede gezichtsverzorgingsroutine

Het begint allemaal met het reinigen van je gezicht. Gebruik hiervoor speciale reinigingsproducten voor mannen en vermijd zeep! Zeep droogt je huid uit en kan zorgen voor huidirritaties. Maak je gezicht vochtig met warm water zodat je poriën open gaan staan en gebruik een face wash om het vuil te verwijderen. Spoel je huid daarna af met koud water zodat je poriën weer sluiten. Dep je huid droog met een schone handdoek.

Ook scrubben is een belangrijk onderdeel van je gezichtsverzorging. Als je je dode huidcellen niet verwijdert, kan je huid droog en schilferig aanvoelen en verstopte poriën veroorzaken. Door te scrubben zorg je ervoor dat de dode huidcellen sneller loslaten. Ook verwijder je daarmee diepliggend vuil en reinig je je poriën extra grondig.

Hydrateren is belangrijk om de zachtheid en gladheid van je huid te behouden. Door je huid voldoende vocht te geven wordt de buitenste laag van je huid beschermd en blijft deze soepel. Zo ga je rimpels tegen. Gebruik daarom een hydraterende gezichtscrème.

Na het scheren

Na het scheren kan je huid wel wat extra’s gebruiken in de vorm van aftershave producten. Aftershave zorgt ervoor dat je poriën na het scheren weer sluiten. Zo voorkom je huidirritatie. Ook zal je minder last hebben van een branderig gevoel na het scheren. Aftershave is verkrijgbaar in gel, balsem of parfum.

Besteed aandacht aan je huid en het resultaat zie je in de spiegel!

Gerelateerd