Telefoonabonnement kiezen: dit zijn de mogelijkheden

Een eigen telefoon is tegenwoordig onmisbaar. Er zijn nog maar weinig mensen die geen eigen mobiele telefoon hebben. Bereikbaar zijn in dit digitale tijdperk is belangrijker dan ooit tevoren. Dat betekent ook dat er heel wat mobiele telefoonabonnementen dagelijks worden afgesloten. Hoewel dit tegenwoordig dus de normaalste zaak van de wereld lijkt te zijn, vinden de meeste mensen het toch best lastig om een keuze te maken. Het aanbod van telefoonproviders is namelijk heel groot. Om nog maar te zwijgen over alle verschillende mogelijkheden waar je verder nog uit kunt kiezen. 

Ben jij toe aan een nieuw abonnement of overweeg je om over te stappen? Maar heb je werkelijk geen idee waar te beginnen of wat de opties zijn? In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rij om je hierbij te helpen. 

Sim only of abonnement met toestel? 

Bij het kiezen van een nieuw abonnement zal je eerst moeten kiezen tussen een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Deze twee verschillen uiteraard dag en nacht van elkaar. Toch is niet iedereen op de hoogte van de verschillen. 

Het eerste verschil is al zichtbaar wanneer we de tarieven onder de loep nemen. Voor sim only abonnementen betaal je maandelijks beduidend minder dan voor abonnementen met toestel. Dit komt simpelweg doordat je bij een abonnement met toestel ook aflossingskosten betaalt. Hierdoor vallen de maandelijkse kosten veel hoger uit. Gemiddeld betaal je voor een standaard abonnement tussen de twintig en vijftig euro. Als je een sim only abonnement afsluit en dus enkel voor het verbruik betaalt, dan ben je doorgaans stukken goedkoper uit. Meestal gaat het hierbij om slechts enkele euro’s per maand. Een fikse besparing dus. 

Wat je jezelf moet afvragen is of je wel een abonnement met toestel nodig hebt. Dit is een goed alternatief wanneer je een nieuw toestel nodig hebt en deze niet direct kan betalen, maar je bent op de lange termijn dus altijd duurder uit. Het is voordeliger om het toestel direct zelf te kopen (indien mogelijk) of voor een tweedehands of refurbished model te kiezen. Natuurlijk is het nog goedkoper als je je oude toestel simpelweg langer doorgebruikt. 

De juiste provider 

Dan is het ook nog noodzakelijk om voor de juiste provider te kiezen. Er zijn heel veel verschillende providers beschikbaar. De bekendste providers kennen we allemaal, maar er zijn ook providers die wat minder bekend zijn. De bekendheid van de provider zegt niets over hoe goed deze is. Daarom is het verstandig om de diverse opties zo goed mogelijk door te nemen en ook de ervaringen van eerdere klanten te lezen. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt. 

Wil je liever niet van provider veranderen? Maar is je huidige provider duurder dan andere aanbieders? Schroom je dan niet om contact met hen op te nemen. De meeste providers doen er alles aan om hun klanten aan zich te binden. Als jij kunt aantonen dat je elders goedkoper uit bent, dan valt er vaak nog veel te bespreken. 

Gerelateerd