Spiermassa opbouwen doe je zo!

Voor veel sporters is het de droom om in een korte tijd en zonder te veel moeite gespierd te worden. Het is algemeen bekend dat het niet mogelijk is om binnen een korte tijd veel spiermassa bij te komen. Wil je dit bereiken? Dan dien je veel tijd en moeite in je lichaam en voeding te steken. Zo is een voedingsschema met voldoende eiwitten noodzakelijk. In dit artikel ga ik je vertellen wat je moet doen om spiermassa op te bouwen! 

Motivatie 

Op het moment dat je een situatie wilt veranderen, is een goede motivatie en een goed plan natuurlijk noodzakelijk. Op het moment dat je niet gemotiveerd bent, zul je jouw doel in alle waarschijnlijkheid niet bereiken. Dus ook voor het ontwikkelen van je spiermassa en spierkracht is consistentie en motivatie ontzettend belangrijk. 

Je wilt dus maanden/jaren blijven trainen en letten op je voeding. Daarnaast is je lichaam rust geven ook nog ontzettend belangrijk. Op het moment dat je slordig omgaat met het trainen en je voedingsschema zul je minder snel je doelen gaan bereiken. Zorg dus voor voldoende motivatie en geef prioriteit aan je doel. Maak een plan waarin je motivatie en obstakels staan! 

De training 

Op het moment dat je graag spiermassa op wilt bouwen is krachttraining natuurlijk noodzakelijk. Als beginnend sporter is het aan te raden om te kijken voor een trainingsschema. Op die manier weet je waar je mee bezig bent en dat je op de goede weg zit. Daarnaast leer je naarmate je meer gaat sporten wat goed voor jou werkt en wat niet. Ook kun je op YouTube video’s kijken over het sporten. Zorg dus voor een goed trainingsschema en eventueel coaching in de sportschool.

Free Photo of Man With Muscular Body Stock Photo

Voeding 

Op het moment dat je start met het sporten in een sportschool ben je goed op weg, maar alleen hiermee ga je niet veel spiermassa opbouwen. Naast het sporten is het ook verstandig om op je voeding te letten. Alleen op die manier zul je optimaal spieren op kunnen bouwen. Wil jij graag snel spiermassa opbouwen? Probeer dan altijd meer te eten dan dat je nodig hebt. Spiercellen hebben namelijk naast de training ook energie en eiwitten nodig om te kunnen groeien. Ga 0-10% boven je energiebalans zitten met betrekking tot je voeding. 

Zoals we al hebben besproken zijn eiwitten ontzettend belangrijk op het moment dat je spieren wilt kweken. Neem iedere dag ongeveer 1,8 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht in om effectief spiermassa op te bouwen. Een man van 80 kilo moet ongeveer per dag 140-160 gram eiwit per dag binnen krijgen. 

Dit was het dan, alles wat je moet weten om spiermassa op te bouwen. Probeer het eens uit en je zult al snel resultaten gaan zien. Weet ook dat dit natuurlijk niet allemaal binnen een jaar gebeurt. Dit heeft tijd nodig, maar de tijd en moeite zal het allemaal waard zijn! 

Gerelateerd