Op zoek naar een occasion? Stop met zoeken, kies voor private lease

Verkocht! Er zijn vandaag de dag maar weinig occasions waar geen verkocht-bordje achter de voorruit hangt. Ben jij toevallig ook op zoek naar een tweedehands auto? Je bent dus niet de enige. Occasions zijn gewild en bijna niet meer aan te slepen. De vraag naar individueel vervoer is enorm gestegen nu we met z’n allen weer massaal naar kantoor gaan. Waar veel mensen voor de coronapandemie met het openbaar vervoer naar hun werk gingen, kiezen we nu liever voor reizen met een eigen auto. 

Daarnaast speelt het wereldwijde chiptekort natuurlijk een grote rol. De levering van nieuwe auto’s wordt enorm vertraagd waardoor we genoodzaakt zijn uit te wijken naar alternatieven. Dit leidt tot enorme schaarste aan occasions. 

De voor- en nadelen van een occasion

Het kopen van een occasion heeft zo zijn voordelen. Het is een stuk voordeliger in aanschaf dan een nieuwe auto, de auto die je koopt wordt jouw eigendom en behoudt -bij degelijk gebruik- een waarde waardoor je deze altijd weer kunt doorverkopen. 

Er zijn echter ook nadelen aan het kopen (en houden) van een occasion. Wij noemen er een aantal:

  • (Hoge) aanschafkosten;
  • De kosten voor (onvoorzien) onderhoud zijn voor eigen rekening. Je zult dus altijd een potje met geld achter de hand moeten houden;
  • Je rijdt niet in een nieuwe auto, en profiteert dus niet van de voordelen hiervan;
  • Verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp zijn voor eigen kosten;
  • Geen vervangend vervoer bij schade of diefstal. Wanneer jouw auto gestolen wordt of bij de garage staat zul je dus moeten reizen met het openbaar vervoer, of elders een auto moeten lenen (en hier kosten voor moeten maken). 

Private Lease biedt zekerheid en comfort  

Private lease heeft deze nadelen niet. Zo rijd je altijd in een spiksplinternieuwe auto, zijn alle kosten -behalve voor brandstof of voor stroom- gedekt, heb je 24/7 pechhulp en krijg je meestal vervangend vervoer bij schade of diefstal. Dat private lease bovendien allang niet meer alleen weggelegd is voor mensen met een dikke portemonnee weten we inmiddels. Het is een vorm van autorijden die, mede dankzij de schaarste aan occasions, ontzettend populair is bij veel verschillende doelgroepen. Is het jou wel gelukt om een degelijke (occasion) auto op de kop te tikken? Dan mag je flink in de buidel tasten. Klinkt niet erg aantrekkelijk toch? 

Dus, ben jij toe aan een nieuwe auto? Overweeg om te kiezen voor private lease

Ga vol gas en rijd binnen no-time een een nieuwe auto

Door te kiezen voor private lease weet jij -op dit moment- één ding zeker; jij krijgt geen gedoe. Geen lange wachttijden op een bestelde auto of speurwerk naar een occasion. Doordat bedrijven zoals Lease’m auto’s uit voorraad leverbaar hebben rijd jij binnen no-time een nieuwe auto. 

Gerelateerd