Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven kort zijn weer helemaal in!

Mannen kapsels zijkant opgeschoren boven kort zijn weer helemaal in!

Er zijn vele verschillende soorten mannen kapsels waar je uit kunt kiezen. De mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de boven kort zijn, zijn tegenwoordig helemaal in. Deze kapsel zijn niet alleen makkelijk te onderhouden, maar ze zien er ook nog eens strak uit.

Daarom is het zeker goed om eens te kijken of dit kapsel misschien bij jou past. Hieronder leg ik je uit waarom mannen voor dit kapsel kiezen en welke kapsels er eigenlijk allemaal zijn.

Waarom mannen kapsels aan de zijkant opgeschoren en de bovenkant kort?

Als eerste wil je natuurlijk weten waarom je voor een mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren is en aan de boven kort is, zou moeten kiezen. De eerste reden is omdat het weer helemaal in de mode is. Vele mannen zie je er al mee rondlopen. Daarnaast is het gewoon weg een eenvoudig kapsel om te onderhouden. Ook kiezen mannen die inhammen hebben vaak voor een kort kapsel bovenop.

Verder is het een kapsel dat op allerlei manieren vorm gegeven kan worden. Hierdoor kan het kapsel helemaal naar je eigen smaak worden geknipt. Dit is dus een ideaal kapsel als je wat kieskeurig bent bij het uitkiezen van een kapsel.

Dit soort kapsels zijn eigenlijk nooit uit de mode. Ze keren steeds weer terug, omdat het ook gewoon weg praktische kapsels zijn. Dit is ook één van de redenen dat vele mannen voor dit kapsel kiezen. Zo val je altijd goed in de smaak.

Overloop kapsels voor mannen

De mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn, zijn eigenlijk overloop kapsels. Dit betekent dat de bovenkant van je haar overloopt in de zijkanten van je haar. Dit hoeft niet per se, maar in de meeste gevallen wordt dit op deze manier geknipt.

Een overloop bij mannen ziet er vaak erg goed uit. Dit komt door het feit dat je kapsel dan echt één geheel is. Je ziet dat het kapsel dan echt door een kapper geknipt is. Een overloop kan op een eenvoudige manier geknipt worden als je dit aan je kapper vraagt. De volgende soorten overlopen kan een kapper knippen:

  • De hoge overloop
  • Een lage overloop
  • Een midden overloop
  • De taper fade

Leuk feitje: wist je dat Nederlands gemiddeld 6 tot 8 keer per jaar naar de kapper gaan?

Kapsels voor jong en oud

De mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn, zijn helemaal in. Het zijn kapsels die geschikt zijn voor jong en oud. Het maakt dus niet uit of je 40 bent of misschien nog maar 16 jaar oud. Dit zijn namelijk kapsels die bij iedereen goed staan.

Er zijn verschillende mogelijkheden met mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn. Hierdoor kun je een wat moderne kapsel kiezen, maar ook andere soorten kapsels. Je zit nooit vast aan één model en dit is voor de meeste mannen een groot voordeel.

Tips voor kapsels in deze stijl

Als je graag een mannen kapsel zijkant opgeschoren boven kort wilt, heb ik enkele tips voor je. Op die manier weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor een kapsel. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met je kapsel als je ervoor kiest om het te laten knippen.

1.    Kies het juiste kapsel voor je gezicht

Een van de mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn, laten knippen is natuurlijk een goede optie, maar je kunt het beste voor een kapsel gaan die bij jouw gezicht past. Vele mensen weten het niet, maar dit kan een erg groot verschil maken.

Zo hebben mensen een wat hoekig gezicht, terwijl andere mensen meer een ovale gezicht hebben. Door hier eerst naar te kijken, zorg je ervoor dat het kapsel veel beter bij je hoofd past. Dit kun je ook altijd met de kapper bespreken.

2.    Bekijk of je wat met je kapsel wilt doen

Verder is het verstandig om te kijken of je iets met je kapsel wilt doen zodra het geknipt is. Wil je dat je haar direct goed zit met een beetje water of vind je het geen probleem om je haar iedere ochtend te moeten doen?

De mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn kunnen hierin erg verschillen. Zo is een lage overloop vaak vrij simpel te onderhouden met water, terwijl er bij een taper fade wel wat meer bij komt kijken. Daarom is het goed om erover na te denken of je wat met je kapsel wilt doen of niet.

3.    Kapsels zijkant opgeschoren boven kort laten knippen

Tip nummer 3 gaat ver het knippen van je kapsel. De mannen kapsels die aan de zijkant opgeschoren zijn en aan de bovenkant kort zijn, zijn in de meeste gevallen best lastig om te knippen. Je moet de juiste spullen in huis hebben en je moet goed weten hoe je een overloop in je eigen haar kunt knippen.

Het is dan ook bijna altijd een betere optie om naar de kapper toe te gaan. De kapper kan de overloop in dit soort kapsel ideaal voor je knippen. Daarnaast hebben kappers de spullen in huis om je kapsel te perfectioneren.

4.    Advies van een kapper

Mijn laatste tip is toch zeker om naar de kapper te gaan als je een mannen kapsel zijkant opgeschoren boven kort wilt. Op die manier weet je zeker dat het kapsel perfect geknipt wordt. Daarnaast kun je op advies vragen bij de kapper, zodat je samen kunt kijken wat het beste kapsel voor jou is.

Wanneer een kapper je advies geeft, kijken ze direct naar je gezicht. Daarnaast kijken ze ook naar de structuur van je haar. Niet elk kapsel is mogelijk met iedere haartype. De kapper zal je dit ook uitleggen wanneer dit bij jou het geval is.

Lees ook eens: 

Mannen kapsels zijkant opgeschoren bovenkant lang, is dit wat voor jou?

Gerelateerd