man drinking from a bottle after an exercise
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Laat overbodige spullen thuis: dit zijn de 6 dingen die in je sporttas horen te zitten!

Als sporter is het belangrijk om goed voorbereid naar de sportschool te gaan. Maar elke doorgewinterde sporter herkent vast wel dat er steeds meer spullen in de sporttas terecht komen. En wees eerlijk: heel veel gebruik je eigenlijk zelden tot nooit! Maar er zijn een aantal dingen die je mee moet nemen om je trainingen zo efficiënt mogelijk te maken. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Je sportschoolpas

Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen is je sportschoolpas. Zonder deze pas kun je namelijk in veel gevallen niet naar binnen. We raden aan om je sportschoolpas in je portemonnee te bewaren, zodat je het altijd bij je hebt. Neem bijvoorbeeld een handige pasjeshouder of Cardslide, dan kun je in een seconde al bij je toegangspas. Het merk Secrid heeft hier veel mooie modellen van.

Voedzame tussendoortjes

Daarnaast is het verstandig om een paar proteïnerepen mee te nemen. Deze repen zijn een goede bron van eiwitten en kunnen je helpen om snel te herstellen na een zware training. Handig om bij je te hebben om direct na de training op te eten, of als een kleine energieboost tijdens het sporten als je merkt dat je leeg begint te raken.

Een handdoek

Het aan te raden om een handdoek mee te nemen naar de sportschool. In veel sportscholen is dit zelfs verplicht! Je zult na je training waarschijnlijk zweten en met een handdoek kun je je afdrogen en opfrissen voordat je naar huis gaat. Je kunt deze ook op apparatuur leggen om je training wat hygiënischer door te brengen.

Voldoende water

Een waterfles is absoluut essentieel tijdens je trainingen en is misschien wel een van de belangrijkste dingen om mee te nemen. Het is belangrijk om genoeg te drinken tijdens en na je training om je vochtbalans op peil te houden. Je zweet namelijk veel, maar ook je spieren nemen meer vocht op tijdens een zware work-out. Probeer een waterfles te kiezen met een groot volume, zodat je niet te vaak hoeft bij te vullen. Je kunt ook een bidon meenemen als je liever sportdranken drinkt tijdens je training.

Stevige (en de juiste soort) sportschoenen

Sportschoenen zijn een ander belangrijk item om mee te nemen naar de sportschool. Goede sportschoenen zorgen voor de juiste ondersteuning en bescherming tijdens je trainingen. Probeer sportschoenen te kiezen die specifiek zijn ontworpen voor de sport of activiteit die je gaat doen. Zo kun je het beste uit je training halen en blessures voorkomen.

Een koptelefoon of oortjes

Vergeet ook niet om je oordopjes mee te nemen als je graag muziek luistert tijdens je training. Muziek kan je helpen om je te concentreren en gemotiveerd te houden tijdens je trainingen. Kies oordopjes die comfortabel zijn om te dragen en die goed blijven zitten tijdens het bewegen. Een koptelefoon kan ook fijn zijn als je jezelf goed wilt kunnen afzonderen van je omgeving. Zeker als je een exemplaar met noise canceling aanschaft.

Als je deze dingen meeneemt naar de sportschool, ben je goed voorbereid en kun je je volledig concentreren op je training. Zo kun je het maximale uit je training halen en je doelen behalen.

Gerelateerd