Jezelf kleden als de beste versie van jezelf; zo doe je dat!

Als je je goed kleedt en jij je lekker voelt in je kleding, straal je dat uit. Jezelf goed kleden zorgt voor meer zelfvertrouwen, als je je comfortabel voelt in je outfit. Ga dus niet zomaar met de nieuwe mode mee, maar kijk naar de trends die jij echt leuk vindt en welke bij jou en jouw figuur passen. Hoe je jezelf als de beste versie van jezelf kunt kleden, lees je hieronder in dit artikel. 

Zorg voor goede basics in de kast

Basics zijn de basis van iedere garderobe en je kunt dus echt niet zonder. Een goede basis is echt de helft van je garderobe, hierop kun je verder gaan bouwen. De basics kun je combineren met wat meer trend gevoelige kledingstukken, bijvoorbeeld bijzondere kledingstukken met printjes en felle kleuren. Door de basis rustig te houden, komen deze kledingstukken extra goed uit en voorkom je dat je look een hoog pipo gehalte krijgt. Maar wat zijn dan goede basics? Je kunt hierbij denken aan nette t-shirts heren in neutrale kleuren (wit, zwart, grijs of beige). Je kunt ook neutrale overhemden of broeken in je garderobe toevoegen. Dankzij deze goede basics kun je eens een nieuwe trend uitproberen om te kijken wat je daarvan vindt.

Koop een goede maat

Als je kleding knelt of juist om je heen zwabbert, zie je er niet netjes uit en voel je je niet comfortabel en zelfverzekerd in je outfit. Maten kunnen verschillen per merk en model, het is dus belangrijk dat je van tevoren de kleding past. Als je vaker van een bepaald merk koopt, weet je op een gegeven moment wel hoe de maten vallen. Maar wijk je uit naar een ander merk, moet je echt weer even passen om te kijken hoe dit valt. Daarbij moeten de kledingstukken ook niet te kort vallen, een heren polo moet namelijk halverwege je gulp vallen en de mouwen mogen tot halverwege de biceps komen. Daarnaast zijn niet alle kledingstukken geschikt voor alle lichaamstypes. Houd hier rekening mee. 

Pimp je outfit op met accessoires

Wist je dat je je outfit op kunt pimpen met te gekke accessoires? Je kunt bijvoorbeeld een opvallende riem dragen om je broek wat op te pimpen of je kunt kiezen voor een opvallend horloge. Wil je je pak wat upgraden, kies dan voor een vlinderstrik in plaats van een stropdas voor dat beetje extra. Het is wel belangrijk om niet te veel opvallende accessoires met elkaar te combineren, omdat het anders een rommelig geheel wordt. Dit doet geen goed aan jouw outfit. Draag daarnaast alleen kleding waar jij je prettig in voelt, alleen op die manier straal je zelfvertrouwen uit en kleed jij je als de beste versie van jezelf! 

 

Gerelateerd