Hoe ontwerp je een gaming kamer?

Wie droomt er niet van om zijn eigen gaming kamer te hebben? Op zolder, in de kelder, in je slaapkamer of in een hoekje van je appartement, het maakt niet uit! Iedereen, toch? Het creëren van een gaming kamer vereist deskundige kennis. Maar net als in een videospelletje zijn er cheatcodes en tips om je controlekamer in een handomdraai (of met een joystick!) te verbeteren. En deze kamer kun je gebruiken om te gamen, films te kijken en zelfs een gokje te wagen op een van de casinos Nederland. Want het is en blijft een spelletjeskamer. We hebben overlegd met een aantal experts om je de beste tips te geven over hoe je een gaming kamer kunt ontwerpen.

Meubels

Of je nu een kleine of grote kamer hebt, met of zonder zolder, je moet nadenken over het meubilair dat je in je gaming paradijs wilt hebben. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je wilt, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Het gaming bureau

Dit is het hoogtepunt van de kamer waarop je al je apparatuur plaatst. Zorg ervoor dat het bureau groot genoeg is om al je spullen op te kunnen zetten, zoals één, twee of zelfs drie schermen. Houd ook rekening met de grootte van je kamer bij het kiezen van een geschikt bureau. Er zijn veel verschillende merken die bureaus aanbieden, dus kies voorzichtig.

Planken

Als je de ruimte hebt, kan het handig zijn om één of meerdere planken toe te voegen waarop je je console games, tijdschriften, favoriete Naruto-figuurtjes en andere accessoires kunt plaatsen.

Verlichting van de gaming kamer

Verlichting is een belangrijk aspect van een gaming kamer. Je wilt de verlichting op een comfortabele manier inrichten, zodat je geen last krijgt van je ogen. Maar verlichting heeft ook invloed op de sfeer van de kamer. Goede verlichting zorgt ervoor dat je volledig op kunt gaan in je kamer. Er zijn zelfs slimme lampen beschikbaar die kunnen synchroniseren met het licht van je spel, zodat je een meeslepende ervaring krijgt. Denk ook aan rustige en comfortabele verlichting om visuele vermoeidheid te voorkomen na lange uren van gamen. Het is hoe dan ook onmisbaar om wat ledstrips onder het bureau te plaatsen, of misschien wel van die ledpanelen aan je muur te hangen.

Gaming decoratie

Een gaming kamer is een plek waar je jezelf kunt uiten, dus er moet decoratie zijn. Naast meubels kun je ook je eigen stijl toevoegen aan de kamer. Denk aan een verzameling manga's, figurines of andere persoonlijke gadgets. Wees creatief met de muren. Hang bijvoorbeeld originele kunstwerken op of posters van games die jij leuk vind.

Accessoires

Een gaming kamer is pas compleet met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een kabel organizer om alles netjes geordend te houden. Een comfortabele (en ergonomische) stoel is ook belangrijk, omdat dit invloed heeft op je houding en speelcomfort. Investeer ook in een goed geluidssysteem, zodat je volledig kunt opgaan in het geluid van de games!

Gerelateerd