Dit zijn de 3 meest invloedrijke personen in de cryptowereld

Wanneer we het hebben over cryptocurrencies hebben we het ook over invloedrijke personen. Dit zijn personen die door een knip in de vingers koersen laten stijgen of dalen. In deze blog vind je de 3 meest invloedrijke personen in de cryptowereld. 

Misschien denk je gelijk aan een Elon Musk wanneer we het hebben over de cryptocurrencies. Maar deze komt niet voor in de top 3, misschien niet eens in de top 10. We hebben het niet namelijk over invloedrijke personen die ook echt meer weten over koersstijgingen en hoe de crypto is ontwikkeld. Geen twitteraars en gekkies dus in deze lijst. We gaan het hebben over de echte top, de crème de la crème van de cryptowereld. 

De 3 meest invloedrijke personen in de crypto:

1.     Satoshi Nakamoto 

Of dit zijn echte naam is weten we niet. Het kan namelijk heel goed een fake naam zijn. Maar de reden dat hij met stip op één staat is omdat dit de Godfather of crypto is. Hij heeft de cryptomarkt bedacht en heeft de eerste codes geschreven. De maker van de Bitcoin. Hij schijnt dan ook zelf flink wat Bitcoins op zijn rekening te hebben, maar waar de zijn en dus door wie deze worden beheerd is nog steeds een mysterie. Iets dat misschien wel nooit ontrafeld gaat worden door sterke coderingen. 

2.     Vitalik Buterin 

Na de Bitcoin kwam er Ethereum. Welke crypto De 26-jarig de programmeur van is. Daardoor mag hij zeker op de tweede plek komen te staan. Niet alleen daarom, maar hij is tot vandaag nog steeds enorm belangrijk in de cryptowereld. Zo lanceert hij nog steeds slimme systemen rondom tokens en een nieuwe 2.0 netwerk. Laatst nog kwam hij op het idee om ook de Ethereum te verduurzamen. Stijgt hiermee de Ethereum uit boven de Bitcoin? Daar gaan we over een paar jaar achter komen. 

3.     Changpen Zhao 

Deze man is een gigant in de cryptowereld. Hij startte Binance op. Dit is één van de grootste cryptocurrency exchange platforms ter wereld. Wereldwijd heeft hij hiermee bekendheid gekregen. In drie jaar tijd is hij van niets naar een gigant gepromoveerd, bijvoorbeeld Bitcoin heeft daar hard aan meegewerkt. Nadat Binance gehackt werd straalde hij rust uit en gaf hij aan dat de munten veilig waren. Hierdoor is het vertrouwen gegroeid en mag hij zichzelf nummer drie op deze lijst noemen. 

Andere belangrijke spelers in de cryptowereld 

Natuurlijk zijn dit niet de enige drie mannen die alles bepalen. Er zijn nog een aantal die ook zeker wat betekenen voor de cryptowereld. Namen als Joseph Lubin, de Co-founder van Ethereum, Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Andreas Antonopoulus, een overall Bitcoin guru. Naast deze mannen zijn er nog velen die op de achtergrond enorm veel betekenen voor de cryptowereld. Vooral de bedenkers van de codes blijven vaak anoniem, maar hebben een enorm netwerk. Zij bepalen hoe een munt eruit komt te zien. Natuurlijk is er iemand die het woord neemt als CEO, maar onderschat vooral de programmeurs niet. 

Wil jij weten wie je echt moet volgen voor meer crypto highlights? Bekijk deze video.

Gerelateerd