Deze spiergroepen kun je allemaal trainen

Ben jij aan het fitnessen geslagen? Dan ben je er vast al achter gekomen dat je op veel plekken spierpijn kunt krijgen! Je lichaam heeft namelijk erg veel spiergroepen die getraind kunnen worden. Ga jij zelf aan de slag met trainen, dan is het goed om te weten welke spieren je lichaam allemaal heeft en hoe je ze kunt trainen. In deze blog vertellen we je er alles over!

  • Beenspieren

Laten we beginnen met de beenspieren. Je benen bevatten namelijk erg veel spieren die je op verschillende manieren kunt trainen. In je benen bevinden zich je hamstrings, kuitspieren, scheenbeenspieren en bovenbeenspieren. Wil je deze gebieden trainen, dan kun je je wagen aan squats of lunges. Daarnaast train je je beenspieren natuurlijk tijdens het hardlopen. Ook je bilspieren zijn een onderdeel van de spiergroep van je benen. Wil je je hierop richten, dan kun je een booty band aanschaffen, maar squats met kettlebells kunnen je billen ook steviger maken.

  • Rugspieren

Nog zo’n grote spiergroep: je rug. Over je hele rug lopen verschillende spieren die je kunt trainen. Het is wel lastig om je rug op een efficiënte en veilige manier te trainen, dus je doet er goed aan om hier informatie over in te winnen. Een rugblessure ontstaat snel door overbelasting of een verkeerde houding en dit is een blessure waar je niet makkelijk vanaf komt. Je kunt rugspieren kweken door je aan een stang op te trekken, roeioefeningen te doen of met deadlifts.

  • Borstspieren

Een brede borstkas is vaak dé manier om te laten zien dat je veel aan fitness doet. Goed ontwikkelde borstspieren vallen namelijk erg op! Het is wel belangrijk om – wanneer je je borstspieren intensief traint – ook je buikspieren goed te trainen zodat de verhoudingen in je bovenlichaam blijven kloppen. Je kunt ze trainen door op te drukken, maar ook bankdrukken is een goede manier om je borstspieren te trainen.

  • Buikspieren

Ook buikspieren zijn erg populair om te trainen, want wie wil er nou geen sixpack? Om al je buikspieren te trainen heb je verschillende oefeningen nodig zoals sit-ups, planks, side bends en crunches. Op die manier train je je bovenste buikspieren, maar ook de buikspieren die onderaan en aan de zijkant zitten. Van je buikspieren trainen kun je aardig spierpijn krijgen dus wees voorbereid!

  • Armspieren

Als je ervan houdt om met gewichten zoals kettlebells en dumbbells in de weer te zijn dan zul je snel je armspieren trainen! Je armspieren bestaan uit biceps en triceps en voor het beste resultaat moet je die allebei treinen. Dit kan met verschillende curls, zoals de hammer curl. Train dan ook je schouderspieren om je lichaam ook weer goed in verhouding te krijgen.

Gerelateerd