De beste golftassen voor elk budget

Zo kies je de juiste golftas
Of je nu een beginnende of een doorgewinterde golfer bent, een goede golftas is onmisbaar. Er zijn veel verschillende tassen waar je keuze uit hebt. Welke moet je kiezen? En als je de perfecte tas gevonden hebt, hoe zorg je er dan voor dat deze zo lang mogelijk meegaat? Wij vertellen je graag alles over golftassen.

De beste golftassen voor elk budget

Op zoek naar de beste tassen voor elk budget? Waar let je dan op? Hoe kies je de beste golftas voor jou? Wij helpen je graag verder.

De verschillende soorten golftassen

Er zijn verschillende soorten tassen waar je keuze uit hebt. De meest voorkomende tassen zijn de standbag, die ook wel draagtas wordt genoemd, en de cartbag of trolleytas.

De standbag heeft twee poten, waardoor de tas zelfstandig staat wanneer je het niet draagt. Denk bijvoorbeeld aan de Big Max golftas. Dankzij deze eigenschap pak je eenvoudig de gewenste club uit je tas. De draagtas neem je mee tot aan de rand van de green. Op deze manier heb je je clubs en ballen altijd bij de hand. De standbag moet je zelf dragen, maar gelukkig zijn golftassen tegenwoordig relatief licht van gewicht.

De trolleytas, of cartbag golf, plaats je op een golftrolley. Je hoeft deze tas dus niet te dragen. Deze tassen zijn handig voor sporters op leeftijd en golfers met rug- of schouderklachten. Het nadeel van de trolleytas is dat de trolley buiten de aangegeven lijnen moet blijven staan. Je moet dus wat verder lopen wanneer je van club wilt wisselen. De trolleytas heeft vaak veel opbergruimte, waardoor je eenvoudig extra ballen of een extra trui meeneemt.

De functies en kenmerken van golftassen

Welke golftas heb je nodig? Kijk allereerst naar de opbergmogelijkheden die de tas je te bieden heeft. Als je een beginnende golfer bent, heb je aan een tas die ruimte biedt voor zeven golfclubs genoeg. Heb je meer clubs? Ga dan voor een grotere tas. Er zijn zelfs tassen met veertien vakken, waardoor je je clubs ieder hun eigen vakje kunt geven. Dit biedt extra bescherming voor je uitrusting.

Hoe je je golftas schoonmaakt en onderhoudt

Met het juiste onderhoud gaat je golftas lang mee. Hou de tas daarom goed schoon. De buitenkant reinig je regelmatig met een vochtige doek en een sopje. De ritsen en gespen maak je eenvoudig schoon met een sopje en een tandenborstel. Maak de tas niet te nat, zeker niet als het niet waterdicht is. Het reinigingsmiddel mag niet agressief zijn. Anders beschadigt het het materiaal. Zorg ervoor dat de tas goed opdroogt voor je het opbergt.

De nieuwste trends in golftassen

Golftassentrends komen en gaan. Wat is momenteel populair? De waterdichte golftas. Of het nu een trolley- of draagtas betreft, de waterdichte eigenschap wordt tegenwoordig zeer op prijs gesteld. Je ziet deze tassen dan ook steeds vaker op de golfbaan.

Kies de beste tas voor jou

Overweeg wat je verwacht van je golftas en of je van plan bent een trolley te gebruiken of niet. Voor je het weet heb je de perfecte tas voor jou gevonden waarmee jij met veel plezier van je sport geniet.
 

Gerelateerd