Anna Nooshin Vriend, Vermogen, afkomst en meer weetjes

Anna Nooshin: Vriend, Vermogen, afkomst en meer weetjes

 De meeste mensen zullen haar kennen als influencer op Instagram waar ze foto’s en video’s plaatst over mode. Maar inmiddels doet Anna Nooshin zo veel meer. Zo is ze presentatrice op de televisie en ondernemer. Wij vertellen je alles over deze ambitieuze vrouw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Nooshin (@annanooshin)

Asielzoekerscentra

Met bijna een miljoen volgers op Instagraam is Anna Nooshin (18 december 1986) niet meer weg te denken uit het sociale medialandschap. Maar wat veel mensen niet weten is dat Anna geboren is in Iran. Anna Nooshin werd geboren in Teheran, Iran, en vluchtte toen zij zeven jaar oud was met haar ouders en zusje naar Nederland. Hier heeft ze van haar zevende tot haar tiende in asielzoekerscentra gewoond. Ze moest voor haar jongere zusje zorgen en was het grootste gedeelte van de tijd op zichzelf aangewezen. “Ik ken dat niet dat iemand lunch voor je klaarmaakt en je ophaalt van school.” Daardoor was Anna zich op jonge leeftijd bewust van het feit dat haar situatie anders was dan die van vriendjes. “Ik weet niet beter dan dat ik er iets harder voor moet werken dan iemand die misschien andere middelen had gehad”, vertelt ze in een interview met Funx.

Haar jeugd was extra moeilijk omdat Anna opgegroeid is zonder vader. Inmiddels is haar vader overleden, maar ze hebben nooit echt een goede band gehad. Anna is lang boos op hem geweest omdat hij er niet voor haar was. Inmiddels denkt ze steeds meer op een positieve manier aan hem. Ze begrijpt inmiddels hoe moeilijk het voor hem was om hier in Nederland weer helemaal opnieuw te moeten beginnen.

Succesvol

Anna Nooshin heeft na haar middelbare school, op aandringen van haar familie, een jaar lang Rechtsgeleerdheid gestudeerd op de Universiteit van Amsterdam. Al snel merkte Anna dat de studie Rechtsgeleerdheid niet voor haar was weggelegd. Daarom besloot ze een andere richting te kiezen. Anna studeerde cum laude af in de communicatiewetenschap en startte op 24-jarige leeftijd het online magazine NSMBL.nl. Na haar studie begon Anna Nooshin steeds vaker momenten uit haar leven te delen op haar Youtube kanaal en op haar Instagram account. Hiermee verkreeg Anna landelijke bekendheid. Ze maakte vlogs en bracht meerdere projecten uit op haar kanaal.

Al gauw groeide Anna uit tot de meest succesvolle fashionblogger van Nederland. Als social influencer bereikt ze dagelijks tienduizende volgers op Instagram. Ook haar Youtube kanaal met fashion video’s en persoonlijke vlogs kent inmiddels bijna 185 duizend volgers. In haar boek schrijft ze waarom ze met sociale media is begonnen en dit is nogal een bijzondere reden. Zo vertelt ze onder andere dat haar intrede in de onlinewereld niet per se uit passie begon, zoals bij veel vloggers en Influencers het geval is, maar uit een vooruitziende blik dat de hele onlinewereld weleens heel groot kon worden. Nadat Anna deze conclusie voor zichzelf trok, wachtte ze dan ook niet lang om hierop in te spelen en startte kort daarna een vrouwenwebsite. Toen al een echte zakenvrouw dus.

Relatie

Anna Nooshin gaat sinds november 2018 met zakenman en influencer Nassim Zeta. Anna gaf in april 2019 het ja-woord aan haar grote liefde Nesim. Tot 2018 ging Anna dertien jaar lang met haar ex-vriend Danny Roumimper. Inmiddel is Anna helemaal gelukkig met haar nieuwe liefde en gaan ze zelfs trouwen.  Anna verklapt aan Girlscene dat ze geen grote bruiloft hoeven te verwachten met ‘poef-jurk’ en een flinke gastenlijst. De bruiloft houden ze graag klein, het liefst trouwt Anna, als het aan haar ilgt, bij de gemeente met alleen familie en vrienden.

Televisie

Naast haar sociale media carriere heeft Anna inmiddels nog een andere carriere, namelijk op televisie. Sinds een aantal jaar is ze de presentatrice van Hollands Next Top Model. De eerste keer dat ze dit ging presenteren ging helaas niet helemaal soepel. In de YouTube-serie Koen’s Cocktails van Koen Kardashian voor MTV is de influencer – na het nemen van een aantal shotjes over dit gênante moment. “Weet je wat ik echt heel erg vind tot op de dag van vandaag? Dat is die ene Holland’s Next-uitzending die live was. Daar ging ik zo de mist in”, vertelt Anna gelukkig nu lachend. “Ik had het nog nooit gedaan en dan deed het oortje het ook nog eens niet.” Zelfs eenmaal weer thuis kon de presentatrice wel door de grond zakken. “Ik dacht toen echt: als ik nu moet gaan, neem me dan naar de hemel of wat. Dit is namelijk echt zo gênant hoe dit is gegaan.”

Maar gelukkig ging het daarna steeds beter en inmiddels is ze ook een vaste gast bij RTL Boulevard, waar ze komt als lifestyle deskundige. Ook nam ze een paar jaar geleden deel aan het programma Expeditie Robinson. Anna schreef daarnaast ook een boek over haar leven.

Onlangs werd het ook bekend gemaakt dat Anna een nieuw TV programma gaat maken voor BNNVARA.

Weetjes over Anna Nooshin

  • Anna’s favoriete liedjes zijn ‘Always’ van Bon Jovi en ‘Angelous’ van Elliot Smith.
  • Anna ligt het liefst lekker op de bank thuis. Als het kan, uren in dezelfde houding. Ze is best wel lui, zegt ze zelf.
  • Anna staat geregeld knuffelend of kussend op de foto met collega en goede vriendin Kim Feenstra. Ze werken veel samen, maar kunnen het ook goed met elkaar vinden. Kim zit in de jury van ‘Hollands Next Top Model’, de talentenshow die Anna presenteert.
  • Nooshin is geen fan van haar neus, het feit dat ze niet zo lang is en haar kleine billen. Hier kan ze onzeker over zijn, al schuift ze het ook zo aan de kant
  • Anna houdt erg van junkfood. Ze is dol op pizza en patat, het liefste eet ze dus pizza met patat erop.
  • Haar favoriete borrelsnack is brood met aioli. Vooral van lekker dippen is ze groot fan.
  • In haar eigen vlog vertelt Anna dat ze last heeft van een dwang-neurose. Als voorbeeld noemt ze dat ze een speciale vliegtuig toilettas heeft waar alles in zit wat ze nodig heeft, ze voor de vlucht flink eet en eigen snacks meeneemt zodat ze het vliegtuigvoedsel niet hoeft te eten.
  • Anna is door gypsies beroofd tijdens Fashion Week in Parijs. Ze was ook wel een goede prooi want ze had net geshopt en liep met luxe merktassen om haar schouders. Anna werd ingesloten in de metro en toen graaide ze haar tas weg.
  • Anna is eigenlijk niet snel trots: ‘Ik ga altijd gelijk door met het volgende. Ik voel het pas als anderen zeggen dat ze trots op me zijn. Ik heb een grote bewijsdrang, maar ik weet eigenlijk niet zo goed naar wie.’
Gerelateerd