Top 5 snelste autos

Top 5 snelste autos

Ben je helemaal gek op snelheid en auto’s? Dan ben je vast benieuwd naar de vijf snelste auto’s op aarde. De turboheld van dit artikel is de Koenigsegg Jesko Absolut. Ga op stap met deze krachtpatser en raas over het asfalt met een topsnelheid van maar liefst 531 kilometer per uur. Dat is pas echt indrukwekkende snelheid!

Van wiel tot gemotoriseerde snelheidsbeesten

De drang naar snelheid bestaat al sinds de uitvinding van het wiel. Wat begon als een fascinatie voor snelheid, is uitgegroeid tot een echte passie voor supersnelle auto’s. Laten we eens onder de motorkap van vijf mega rappe wagens kijken!

SSC Tuatara: de vijfde snelste auto

Dit technisch hoogstandje uit de VS heeft een 5,9 liter twin-turbo V8-motor en levert maar liefst 1.750 pk. Met een indrukwekkende topsnelheid van 460,4 kilometer per uur zet de Tuatara de toon in de wereld van supersnelle voertuigen. Door het unieke ontwerp en de indrukwekkende prestaties staat deze Amerikaanse patser zelfs in de Guinness World Records.

Hennessey Venom F5: de vierde snelste auto

Ook dit snelheidsmonster komt uit Amerika. De topsnelheid van 485 kilometer per uur dankt de Hennessey Venom F5 aan de 6,6 liter twin turbo V8-motor met 1.817 pk. Van stilstand naar 100 kilometer per uur in slechts 2,6 seconden – deze auto is best rap.
Tip! Een goede autoverzekering is goud waard, vooral voor waardevolle raceauto’s. Via Via Geld.nl autoverzekering vergelijken is een handige manier om de beste aanbiedingen te vinden en flink te besparen!

Bugatti Chiron Super Sport 300+: de derde snelste auto

Op plek drie vinden we de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Deze auto was de eerste productieauto die de 300 mijl per uur (482 km/u) doorbrak. Met zijn krachtige 8,0 liter quad-turbo W16-motor en 1.578 pk bereikt de Chiron Super Sport een indrukwekkende snelheid van 490 kilometer per uur.

Bugatti Bolide: de tweede snelste auto

Vervolgens hebben we de Bugatti Bolide, de nummer twee op deze razendsnelle lijst. Met een 8,0 liter quad-turbo W16-motor die 1.850 pk produceert, is de Bolide een krachtpatser. Het echte spektakel? Deze wagen haalt meer dan 501 kilometer per uur!

Koenigsegg Jesko Absolut: de snelheidskampioen

Er is altijd een absolute topper, en dat is de Koenigsegg Jesko Absolut. Niet alleen is deze auto razendsnel, maar ook super exclusief door de beperkte oplage. Voor verzamelaars is dit de ultieme droomauto. Met een 5,0 liter twin-turbo V8-motor die 1.600 pk levert, haalt de Jesko Absolut een verbluffende topsnelheid van 531 kilometer per uur.

Gerelateerd