7 redenen voor 7 tegen 7 voetbal

Misschien ken je het nog niet, maar 7 tegen 7 voetbal is een snelgroeiende sport in Nederland. Zelf de KNVB is overtuigd, hier lees je er meer over! 

Voetbal is in Nederland natuurlijk de nummer één sport. Om de vier jaar staan hele pleinen vol met zowel mannen als vrouwen die ons Oranje supporten. Misschien speel jij zelf wel voetbal of heb je voetbal gespeeld. Waarschijnlijk kan je beamen dat het moeilijk is om 11 spelers iedere week opnieuw bij elkaar te krijgen. Of misschien lukt het je nooit om wedstrijden te spelen in het weekend. Daar is een oplossing voor namelijk 7 tegen 7 voetbal. Laten we je vertellen waarom jij ook mee moet doen! 

#1 Geen wedstrijden in het weekend 

Het spelen van 7 tegen 7 voetbal is voor iedereen en doe je vooral voor je lol. Maar er zitten ook een aantal grote voordelen aan vast. Zo kan heb je misschien wel een gezin en ga je op de zaterdagen altijd kijken bij je kinderen hun sporten. Of heb je op zondag altijd kerk waar je graag naar toe gaat. Bij 7 tegen 7 voetbal worden er altijd wedstrijden door de weeks gespeeld.

#2 Makkelijker teams vormen 

Net als bij zaalvoetbal zijn de teams dus een stuk kleiner bij 7 tegen 7 voetbal. Op deze manier kan je dus een stuk makkelijker een team vormen en ook bij elkaar houden. Je hoeft niet steeds 11 spelers plus wisselspelers bij elkaar te vinden. 

#3 Iedereen kan meedoen 

Wanneer je een mindere conditie hebt dan is 7 tegen 7 voetbal echt wat voor jou. Zo speel je op een half veld en in plaats van 90 minuten speel je maar 60 minuten. Op deze manier kan jij veel beter meekomen en hoef je geen lange ballen te kunnen geven om toch mee te doen. 

#4 Zelfde niveau 

Om over niveau te spreken. Er wordt door de KNVB alles aan gedaan om de competities zo eerlijk mogelijk te maken. Omdat steeds meer voetballers kiezen voor 7 tegen 7 voetbal zien we ook dat je steeds meer kan spelen tegen teams van hetzelfde kaliber. 

#5 Gewoon om de hoek 

Steeds meer reguliere voetbalclubs faciliteren velden voor 7 tegen 7 voetbal. Op deze manier is het voor bijna iedereen toegankelijk. Want er wordt waarschijnlijk ook bij jou om de hoek 7 tegen 7 voetbal georganiseerd.

#6 Leeftijdsgenoten 

Bij normaal voetbal en bij andere sporten speel je vaak op bepaalde niveau’s tot je in de A’tjes komt. Hierna ga je in gemêleerde gezelschappen voetballen. Daardoor kan het leeftijdsverschil binnen een team behoorlijk verschillen. Om ervoor te zorgen dat de leeftijdsverschillen minder worden is ervoor gekozen om in leeftijdscategorieën te spelen bij 7 tegen 7 voetbal. 

#7 Gezelligheid 

Als laatste is misschien wel de belangrijkste reden om 7 tegen 7 voetbal te gaan spelen, de gezelligheid. Geen hooligans of boze ouders langs de zijlijn. Bij 7 tegen 7 voetbal draait alles om de gezelligheid. Zowel voor als na de wedstrijd! 

Gerelateerd