Winterbarbecue organiseren: dit heb je nodig

Dat we gek zijn op barbecue in de zomer is natuurlijk niet gek. Maar wist je dat je ook prima in de winter een barbecue kan organiseren? In deze blog vertellen we jou wat je precies nodig hebt. Lees je mee?

Uiteraard staat of valt alles met het doen van het kopen van de juiste spullen. Je kan bijvoorbeeld eens kijken naar een bbq pakket. En dan hebben we het niet over die lullige dingen die je in de zomer in de supermarkt kan komen. Nee, we hebben het over het echte werk. Denk aan ribeye carpaccio biefspiesjes, verse hamburgers, een winterse runderstoof of een kalkoen met medaillon met cranberry. Een compleet pakket kan er vaak ook voor zorgen dat je nog extra bijgerechten kan bestellen, zoals een grill-aardappel schotel of een vergeten-groentenmix. Alles wat je nodig hebt voor een winter bbq

Drankje bij je hapje

Wat drink je erbij als je een winterbarbecue organiseert. Je kan bijvoorbeeld een classic eggnog maken, dat gemaakt is van melk, slagroom, bourbon en rum. Of maak je eigen alcoholvrije glühwein. Kijk hier voor het recept. Bij roodvlees is een rode wijn natuurlijk altijd lekker. Denk aan een Merlot of een Pinot Noir. Of de bierliefhebbers kan je lekkere speciaal biertjes halen. Zoals een Grimbergen Dubbel, La Trappe Dubbel of een Grolsch Volle Dubbel. Deze drankjes doen het allemaal goed bij de smaak van het vlees. 

Als je de ingrediënten en de drankjes hebt gehaald dan kan het feest eigenlijk pas echt beginnen. Het feest is natuurlijk pas aan als de barbecue aan staat en de gasten er zijn. Maar aankleding is bij deze winterbarbecue ook van groot belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan Zweedse fakkels en vuurkorven zodat iedereen warm blijft. Het is tenslotte niet de bedoeling dat iedereen binnen gaat zitten. Een simpele terrasheater kan uiteraard ook gewoon. Verder kun je kerstverlichting ophangen om het geheel helemaal in de winterstemming te krijgen. En na de barbecue kunnen jullie genieten van een kopje warme chocolademelk bij het kampvuur, al dan niet met een scheutje rum. En altijd leuk voor de kinderen en de grote kinderen onder ons: marshmallows. 

Muziek als de kers op de taart

Als je de sfeer compleet wilt maken van jouw winterbarbecue dan ontkom je niet aan een aantal goede winterse nummers. En dat hoeft echt niet altijd All I Want for Christmas te worden. Alhoewel, vinden we dat stiekem niet allemaal toch wel het ultieme kerstnummer? Kijk bijvoorbeeld eens op Spotify voor een mooie winterse lijst. Ook op YouTube vind je complete muzieklijsten met bijvoorbeeld een Jazzy Winter-vibe. 

Zorg ervoor dat je de meeste voorbereiding al hebt gedaan vooraf. Het vlees gesneden, de winterse salades gemaakt en eventueel de groentes al gesneden. Zodra de visite er is kan jij stralen achter de barbecue en hoef je eventueel alleen nog het stokbrood in de oven te stoppen. Dan kan je straks genieten van lekker eten en de warmte van je vrienden en familie. Want daar draait het toch in de wintermaanden wel een beetje om. Toch? 

Gerelateerd