Wat kan de Lion’s Mane Mushroom voor jou betekenen?

Macho of niet. Iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Medicinale paddenstoelen zijn daar zeer geschikt voor. Een veelbesproken paddenstoel is de Lion’s Mane. In het Nederlands de pruikzwam genoemd. Wat is er zo speciaal aan deze schimmel en wat kan de Lion’s Mane mushroom voor jou betekenen?

Lion’s Mane Mushroom

Op het eerste gezicht lijkt de Lion’s Mane niet op een paddenstoel. De pruikzwam heeft zijn naam te danken aan de lange witte slierten. De medicinale paddenstoel wordt de laatste tijd veel besproken op gezondheids fora en in podcasts. De Lion’s Mane mushroom zou je cognitieve functies een flinke boost geven, wat handig kan zijn als je je even niet goed kunt concentreren. Of als je extra concentratie nodig hebt natuurlijk.

Werkzame stoffen

Als je een supplement zoek dat een bron is van mineralen, suikers en essentiële aminozuren, moet je de Lion’s Mane mushroom hebben. Hij zit barstensvol kalium, zink, bèta-glucanen en polysachariden. Al die werkzame stoffen zorgen er gezamenlijk voor dat het gebruik van Lion´s Mane een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel teweeg brengt. In de laatste onderzoeken wordt zelfs beweerd dat het de werking van de zogenaamde Nerve Growth Factor (NGF) verbeterd. Het is een belangrijke stof in je hersenen dat mede verantwoordelijk is voor het verzenden van informatie door de hersenen. Flink steuntje in de rug dus, die Lion’s Mane mushroom.

Wist je trouwens dat er nog veel meer medicinale paddenstoelen bestaan? Zoals de Reishi, Chaga en Cordyceps? Ontzettend interessant!

Lion’s Mane voor concentratie en meer

Omdat de Lion’s Mane medicinale paddenstoel het verzenden van informatie door de hersenen stimuleert, kun je je vast voorstellen dat het goed is voor je concentratie. Het zorgt op een veel natuurlijke manier voor focus dan bijvoorbeeld een kopje koffie of een blikje mierzoete Red Bull. Moet je een tentamen halen of is het ontzettend druk op je werk? Dan kun je een capsule met Lion’s Mane medicinale paddenstoelen dus goed gebruiken. Je kunt de capsules kopen in allerlei gezondheidswinkels en online shops.

Naast concentratie en focus, kan de Lion’s Mane mushroom nog meer voor je betekenen. Wanneer je last hebt van een onrustig gevoel in je lijf, angst, depressie, slaapstoornissen os maag- en darmklachten, kun je Lion’s Mane inzetten om het te verhelpen. Ontzettend krachtig en veelzijdig. Helpt elke macho er moeiteloos bovenop!

Gerelateerd