Stedentrip Down Under: verken Sydney, Melbourne en Auckland

Klaar voor de ultieme stedentrip Down Under? Zoals de steden Sydney, Melbourne en Auckland je al doen vermoeden, hebben we het over het gebied van Australië en Nieuw-Zeeland. Hoewel je er een verre reis voor over moet hebben, kom je aan de andere kant van de wereld veel moois tegen. Niet alleen op het gebied van natuur, maar ook de steden en cultuur in deze landen zijn prachtig. Lijkt dit je wat? Lees dan zeker even verder. In dit artikel ontdek je namelijk alles wat je moet weten over deze steden. Dat is waardevolle informatie bij het boeken van een persoonlijk samengestelde droomreis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Of je nu kiest voor een individuele rondreis Australië of een groepsreis door Nieuw-Zeeland, de informatie in dit artikel helpt je zeker verder.

Sydney: een veelzijdige stad

Sydney staat bekend als een veelzijdige stad. Houd je van zee en strand? Dan ben je in Sydney op de juiste plek. Zo heb je er het bekende Bondi Beach, een strand waar regelmatig surfmogelijkheden zijn. Wil je surfen, maar heb je nog geen ervaring? De locals bieden genoeg mogelijkheden om een cursus te volgen. Ga je liever de stad ontdekken? In Sydney kijk je je ogen uit. Zo staat de stad bekend om de indrukwekkende architectuur, maar ook de Taronga Zoo en Royal Botanic Garden zijn een bezoek waard. Deze dierentuin en botanische tuin zijn bovendien uitstekend geschikt voor een vakantie met het gezin. 

Melbourne: kunst en cultuur

Houd je van kunst en cultuur? In Melbourne kijk je je ogen uit. Zo is er met Federation Square een bekend cultureel centrum te bezoeken, maar in de straten van Hosier Lane is er ook in het openbaar genoeg street art te bewonderen. Street art? Dat is een vorm van kunst waarbij je, met behulp van stencils en spuitverf, openbare plekken een nieuwe look geeft. Je ziet het steeds vaker in Europa, maar dus ook in Australië.

Auckland: de indrukwekkende Sky Tower

Een stedentrip Down Under is niet compleet zonder een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Wat dacht je van Auckland? Met de Sky Tower als een van de hoogtepunten is deze stad een bezoek meer dan waard. Reis je met je gezin? Kies dan voor een familievakantie naar Nieuw-Zeeland met TravelEssence.

Bij de ultieme stedentrip Down Under moet je toch zeker een bezoek brengen aan Sydney, Melbourne en Auckland. Alle drie de steden hebben unieke bezienswaardigheden of activiteiten die je stedentrip onvergetelijk maken. 

Gerelateerd