Slim huishouden met etiketten voor thuis

Het huishouden kan veel tijd en energie kosten, terwijl je daar misschien wel helemaal geen tijd meer voor over hebt. Daarom is het een goede tactiek om je huishouden zo in te richten, dat je niet dagelijks dezelfde spullen op hoeft te ruimen en je daardoor geen energie over hebt voor andere klusjes in huis. Door slim huis te houden, hoef je deze spullen niet iedere keer meer op te ruimen en kun jij deze tijd gebruiken om het huishouden te doen. Zo ga je misschien zelfs wel wat tijd overhouden. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, maar je gaat er een hoop voordeel uit halen.

Genoeg opbergruimte

Een slim huishouden begint met het hebben van voldoende opbergruimte. Zorg dat alle spullen een bestemming hebben om deze te kunnen plaatsen. Heb je bijvoorbeeld de oplader van je telefoon gebruikt of iemand anders in huis? Dan is het belangrijk dat je een plek hebt waar je deze na het gebruik neer kunt gaan leggen. Door dit te blijven herhalen, komt het in je systeem en heb je niet elke dag dezelfde oplader rondslingeren. Zet een bakje in de kast waar alle opladers in kunnen en doe hier een etiket op, zodat er geen twijfel over het nut van dit bakje bestaat. Etiketten zou je ook op de opladers kunnen plakken om ze goed uit elkaar te kunnen houden.

Etiketten zijn essentieel

Ook in keukenkastjes is het al snel een chaos, omdat mensen hier vaak met haast doorheen neuzen, dan is het ook een goed idee om een paar bakken aan te schaffen die in de lade of in het kastje passen. Kies ook hier weer voor etiketten van Avery. Door op het etiket te zetten wat voor soort producten zich in deze bak bevinden, is het gemakkelijk welke bak je moet pakken en heb je alles in één keer bij de hand. Na het gebruik zet je het product terug in de bak en is het weer opgeruimd. Door dit soort dingen opgeruimd te houden, kun je het huis een stuk netter houden.

Opruimen in je routine krijgen

Alles in huis is wel te organiseren en het is belangrijk om dit met iedereen in je huishouden te bespreken. Het is soms een kwestie van routine krijgen in het zelf terugzetten van je spullen, maar dit gaat vroeg of laat wel gebeuren. De etiketten spelen hierbij wel een belangrijke rol. Met etiketten is er geen twijfel over de plek waar de producten weer neergezet kunnen worden.

 

Gerelateerd