modern cars in auto salon
Photo by Esmihel Muhammad on Pexels.com

Private leaseauto’s vergelijken? Zo pak je het aan


Private lease heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen, want je betaalt per maand. Bovendien kan private lease in jouw situatie goedkoper zijn dan kopen. Als je benieuwd bent of dit inderdaad het geval is, ontkom je niet aan het maken van een vergelijking. Maar hoe vergelijk je private leaseauto’s eigenlijk met elkaar?

Maak het jezelf makkelijk

Steeds meer Nederlanders zijn de laatste jaren gaan leasen, waardoor het aanbod gegroeid is. Het gevolg hiervan is dat leasemaatschappijen als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Wanneer je online zoekt op ‘private lease’, valt dit je snel genoeg op. Op basis van deze zoekopdracht toont een zoekmachine je talloze resultaten.

Als je leaseauto’s met elkaar wilt vergelijken, kun je de site van verschillende leasemaatschappijen bezoeken. Het aanbod is vaak behoorlijk groot, waardoor het misschien voelt alsof je zoekt naar een speld in een hooiberg. Gelukkig kun je vaak filteren op eisen die je aan een auto stelt. Hierdoor krijg je alleen de auto’s te zien die hieraan voldoen.

Wil je het aanbod van verschillende leasemaatschappijen met elkaar vergelijken? Dan kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Nadat je hier jouw wensen hebt ingevuld, doorzoekt zo’n site het aanbod van meerdere leasemaatschappijen. Lang duurt dit niet, want je krijgt binnen een paar tellen een overzicht te zien. Doordat het beste resultaat bovenaan staat, ben je niet veel tijd kwijt aan het vergelijken van leaseauto’s.

Waar let je op bij het vergelijken?

De meeste mensen die private leaseauto’s vergelijken kijken vooral naar de prijs. Niemand zit er immers op te wachten om onnodig veel te betalen voor een leaseauto. Ondanks dat de prijs voor veel mensen de belangrijkste factor is, raden wij je aan ook op andere zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld of het om een brandstofauto of private lease elektrische auto gaat. Dit is niet alleen van invloed op de prijs, maar ook op het rijcomfort.

Vergeet bovendien niet uit te zoeken wat er allemaal bij de leaseprijs is inbegrepen. Denk niet dat dit bij iedere leasemaatschappij hetzelfde is, want hier kan verschil in zitten. Houd ook rekening met het aantal kilometers dat je per jaar verwacht te rijden met de auto. Wanneer je meer rijdt dan je hebt afgesproken, krijg je namelijk te maken met bijkomende kosten.

Vergeet de voorwaarden niet door te lezen

Het gebeurt regelmatig dat iemand een leasecontract afsluit zonder de voorwaarden door te lezen. Dit is niet verstandig, want hierdoor kun je voor verrassingen komen te staan. Aangezien het niet makkelijk is om onder een leasecontract uit te komen, kan dit vervelende gevolgen hebben. Zet je krabbel daarom nooit te snel onder een leasecontract, maar lees deze eerst aandachtig door voordat je akkoord gaat.

Gerelateerd