Impotentie: hoe kan je dit voorkomen? 

Je wil er liever niet over nadenken, maar toch komt het heel vaak voor: impotentie bij mannen. Impotentie houdt in dat de man geen erectie meer kan krijgen. Of in iedergeval geen sterke erectie meer kan krijgen er ook daadwerkelijk seks mee te hebben. In deze blog vertellen we jou er meer over. 

Erectie problemen oplossen komt vaker voor dan je denkt. Want wist je dat 1 op de 10 mannen rond de vijftig jaar last krijgt van erectieproblemen. Er zijn veel mannen die er ook eventjes of soms last van kunnen hebben. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je dit merkt. Want je wil gewoon vrijuit kunnen seksen met je geliefde. Een erectie kan je seksleven onderdruk zetten. Maar gelukkig kun je ook bepaalde dingen doen om het te verhelpen of zelfs helemaal te voorkomen.

Vroeger dachten ze dat een erectie een psychische oorzaak had. Dat het dus kwam doordat je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit of omdat je niet goed kon ontspannen. Maar daar zijn doctoren van terug gekomen. Hoewel het psychische kan zijn, is het vaak een lichamelijk probleem. 

Of kies bijvoorbeeld voor LibiForMe. Dit is een 100% natuurlijk middel om een erectie te krijgen. 

Wat kan je thuis doen om een erectie op gang te helpen?

Allereerst is het belangrijk dat jij en je partner er eerlijk en open over zijn. Het verbergen en maar geen seksueel contact aan gaan is niet de optie en kan het zelfs erger maken. Daarom kan het goed zijn om er met elkaar regelmatig over te praten. Ook bij de vrouw of man kan er een hoop emotie loskomen als er geen seksueel contact is. Door er samen geen taboe van te maken zorg je ervoor dat een erectieprobleem geen psychische ondertoon krijgt.  

Als dit wel het geval is dan kan psychotherapie helpen. 

Verder kun je natuurlijk denken aan de geneesmiddelen. Sommige zijn online verkrijgbaar en sommige zijn op recept. Veel kunnen ook gewoon oraal genomen worden. Dan kun je een paar uur voor je seks zou willen al een pil kunnen innemen. Voor sommige mensen wordt de seks dan minder spontaan. En dat is in een zekere zin ook zo. Toch zeggen veel therapeuten dat je beter geplande seks kunt hebben dan helemaal geen seks. En dat is natuurlijk ook helemaal waar. 

Naast pillen kun je ook kiezen voor een vacuümpomp. Deze kun je discreet online kopen. Hierdoor kun je de penis als het ware handmatig stijf krijgen. Net zoals bij een lichamelijke erectie gaat al het bloed richting de penis. Met zo’n pomp kun je deze situatie na doen met als gevolg dat de penis toch stijf kan worden. 

Impotentie en de rest van het lichaam

Houd er wel rekening mee dat sommige medicijnen of middelen niet goed zijn voor mensen met hartproblemen. Ga daarom altijd naar een huisarts als je geen erectie meer kunt krijgen. Hij of zij kent jouw achtergrond en weet wat de beste oplossing voor jouw probleem is. 

Gerelateerd