Herhaalt Verstappen wat hij vorig jaar deed?

Het Formule 1-seizoen van 2022 is inmiddels goed op weg. We hebben vier races achter de rug en waar het vorig jaar vooral een strijd was tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, presteert Mercedes momenteel voor geen meter. Ferrari daarentegen heeft na twee jaar de weg omhoog gevonden en zij doen buitengewoon goed mee. En dat is een verademing, een team als Ferrari hoort immers vooraan mee te doen, niet achteraan.

Max Verstappen wist vorig jaar op indrukwekkende wijze het kampioenschap binnen te slepen in een controversiële laatste race, iets wat zijn vader Jos Verstappen nooit is gelukt. In de laatste ronde van de Grand Prix van Abu Dhabi wist Verstappen op nieuwere banden de – tot dusver – veel snellere Lewis Hamilton voorbij te steken. Dit was genoeg om het kampioenschap binnen te halen en de hoop is dat de Nederlander het kunstje dit jaar gaat herhalen. Het begon echter niet goed dit seizoen, want hij heeft slechts twee van de vier races weten te finishen.

Hoe groot is de kans dat Verstappen opnieuw kampioen wordt?
Na het uitvallen tijdens de Grand Prix van Bahrein wist Verstappen de race in Jeddah op zijn naam te schrijven. De deceptie was groot toen hij in Australië wederom de finishlijn niet wist te halen. Dit heeft zijn directe rivaal Charles Leclerc op een grote voorsprong doen zetten. De Grand Prix van Emilia-Romagna was echter een ander verhaal. Hij won de sprintrace en vertrok nadien vanaf pole position. Leclerc maakte tegen het einde van de race een kapitale fout, waardoor de Nederlander flink is ingelopen.

Waar het vooruitzicht een paar weken terug nog somber was, is de lucht steeds meer aan het klaren en dat is natuurlijk goed nieuws. Dit zien ook de bookmakers, want zij noteren momenteel de laagste quotering voor Verstappen. Met andere woorden: bookmakers zien Verstappen als de grootste kanshebber op de titel. Maar dit is letterlijk stuivertje wisselen met Leclerc, die er zeer dicht op zit. Een interessante situatie, want waar moet je op inzetten?

Verschillende wedopties
Bij bookmakers is het al even mogelijk om in te zetten op de coureur die kampioen wordt. Deze inzet is afwachten tot het einde van het jaar, tenzij het kampioenschap eerder al in punten beslecht wordt. Het is een weddenschap van een lange adem en onze wedtips zijn om in te zetten op Verstappen en Red Bull Racing. Het team heeft de zaken immers steeds meer op orde en Verstappen heeft als regerend wereldkampioen net wat meer ervaring, waardoor hij beter zijn hoofd koel kan houden.

Tegelijkertijd sluit een weddenschap op de kampioen niet uit wat er in de volgende wedstrijd gebeurt. Elke wedstrijd presenteert je namelijk ook individuele wedopties. De winnaar van de wedstrijd op zich, de top drie, de constructeurswinnaar en meer. Terwijl je wacht op de totale uitslag van het seizoen, is dit een mooie tussenstop om ook nog wat winst te pakken. Mits je voorspelling correct is uiteraard.

Gerelateerd