Dikke auto rijden als ondernemer? Kies voor financial lease

Als ondernemer wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Zeker als je een bedrijf leidt dat enig aanzien geniet. Ook in bepaalde functies zoals makelaar zakelijk onroerend goed, notaris of advocaat kun je niet aankomen in een klein autootje dat nauwelijks opvalt. Maar een dikke auto kost ook een flink bedrag qua aanschaf. Zeker als je startend ondernemer bent heb je wellicht onvoldoende bedrijfskapitaal om even naar de dealer te stappen en te zeggen ‘doe deze maar’. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je toch in je droomauto kunt rijden.

Ondernemers kiezen voor leasen

Een auto van de zaak zelf aanschaffen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Steeds meer ondernemers stappen over op financial lease. Op die manier hoef je de tienduizenden euro’s die nodig zijn voor de aankoop van een representatieve auto niet voor te financieren. Je kunt direct wegrijden in jouw auto en er direct van genieten.

Wanneer stap jij over op elektrisch rijden?

Het is nu het moment om na te denken om over te stappen op een elektrische auto. Je kunt een elektrische auto leasen van diverse merken en types. Steeds meer automerken stappen over op de productie van elektrische modellen. De tijd dat een elektrische auto altijd standaard een Tesla was is definitief voorbij. Je kunt kiezen uit gerenommeerde merken en uitvoeringen. Hiervoor moet natuurlijk wel een laadvoorziening worden getroffen. Bij je thuis, maar liefst natuurlijk ook op de zaak. Je sluit bij het plaatsen van een laadpaal meestal ook een contract af voor de levering van de stroom .Thuis worden hier aparte voorzieningen getroffen. De auto gebruikt namelijk zoveel stroom dat dit anders gevolgen heeft voor het energieverbruik in je huis. Je kunt met een laadpas vaak ook gebruik maken van openbare laadpalen als je op locatie bent.

Om de paar jaar een nieuwe auto

Het belangrijkste voordeel van leasen is dat je om de paar jaar een nieuwe auto kunt uitzoeken. Als het leasecontract is afgelopen kun je de auto inleveren en een nieuw contract afsluiten met een nieuwe auto. Op die manier kom je altijd representatief voor de dag. Ook is de kans klein dat je te maken krijgt met reparaties. De auto heeft doorgaans alleen zijn reguliere onderhoudsbeurten nodig. Ook al zitten deze kosten in de leaseprijs, het geeft toch extra gemak als de auto niet vaker dan nodig naar de garage hoeft.

Gerelateerd