De harige vrienden van machtige leiders: keizers en koningen en hun legendarische huisdieren

Dierenliefde bestaat niet alleen maar onder de burgers. Er zijn namelijk ook genoeg machtige leiders, zoals koningen, koninginnen en keizers die hun huishouden deelden met een harige vriend. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet aan welke machtige leiders je kunt denken, inclusief hun huisdieren.

Alexander de Grote en zijn paard

Wanneer we kijken naar het leven van Alexander de Grote moeten we flink teruggaan in de tijd. Alexander de Grote was namelijk geboren in het jaar 356 voor Christus. Hij was koning van Macedonië en stond bekend om de grote veroveringen die hij deed. Daarnaast stond hij ook om een ander punt bekend: hij had namelijk een paard genaamd Bucephalus. Dit paard was een trouwe vriend van Alexander de Grote en er gaan verschillende verhalen rond over het gedrag van het paard. 

Koningin Elizabeth en haar vele paarden en honden

Koningin Elizabeth stond bekend om haar grote liefde voor dieren. Zo had de koningin van het Verenigd Koninkrijk veel huisdieren. Ze had veel paarden en daarnaast had ze ook vier honden. Ze had een kruising tussen een teckel en een corgi, een Cocker Spaniël en natuurlijk mogen de twee corgi’s niet onbenoemd blijven. Vooral de corgi’s van Koningin Elizabeth waren erg populair, waar de Koningin dan ook erg dol op was. De corgi is een schattig, klein hondje dat bekend staat om zijn waakzaamheid. Daarnaast hebben corgi’s veel lichaamsbeweging nodig, maar houden ook wel van een slaapje in hun hondenmand.

Koningin Victoria en haar dwergkeeshondje

Nogmaals een koningin van het Verenigd Koninkrijk in dit lijstje en dit keer hebben we het over Koningin Victoria. Net als Koningin Elizabeth had ook Koningin Victoria een grote liefde voor honden. Het gaat nu overigens niet over corgi’s, maar over de dwergkeeshond. Koningin Victoria was dol op dit kleine, schattige en harige hondenras en dat maakte de hond ook erg populair onder de burgers. Een dwergkeeshondje wordt vandaag de dag ook wel een pomeriaan genoemd.

Net als de machtige leiders ook een huisdier in huis nemen?

Zou jij ook, net als een van de bovengenoemde leiders, een huisdier in huis willen nemen? Dan is het belangrijk om je te verdiepen in hoe je dit het beste kunt doen, welk dier het beste bij jou past én natuurlijk moet je de nodige materialen in huis halen. Wanneer je een hond in huis neemt, kan een anti trektuig hond bijvoorbeeld een handig accessoire zijn om je hond mee te kunnen uitlaten. Ook speeltjes, een mand en een voerbak is noodzakelijk. Voor een paard gelden dan weer andere benodigdheden, zoals een zadel, longeerlijn en halster.

Gerelateerd