apartment architecture blue sky building
Photo by Pixabay on Pexels.com

Als je één ding in je huis kon veranderen, dan was dat…

Stel je had volledig de vrije hand, en hoefde verder met niets of niemand rekening te houden. Je hoefde niet te letten op de voorkeuren van eventuele gezinsleden, geld was geen belemmering en je kon echt helemaal losgaan in wat jij wilde. Wat zou je dan als eerste (laten) veranderen in je huis?

Een lift in plaats van een trap

Een stille, maar in veel gevallen ook best decadente wens: weg met die trappen in huis. Vanaf nu gaan we met de lift. Het is iets wat je in luxe villa’s verwacht, en daar kom je ze dan ook geregeld tegen, maar niet zomaar in een rijtjeshuis. Want tja, daar is een lift ten eerste best lastig te realiseren, en ten tweede ook wel érg decadent te noemen.

Alhoewel… Als die trap een belemmering vormt voor je woongenot, omdat het steeds lastiger wordt om hem te gebruiken, dan is de wens daar iets aan te doen eigenlijk helemaal niet zo decadent. En al zijn normale liften lastig te plaatsen in een normaal huis, voor trapliften geldt dat helemaal niet. Een traplift kopen kan in dit geval dus een goede overweging zijn. Deze traplift kan gewoon op de bestaande trap geplaatst worden, zodat ook die nog steeds gebruikt kan worden. Is je grootste wens een lift in huis, is er dus eigenlijk niets wat je tegen hoeft te houden.

Een zwembad in de tuin

Nog zo’n best decadente wens: een zwembad in de tuin. Het is voor veel mensen het toppunt van luxe, juist omdat het in veel gevallen een onhaalbare wens is. Zo groot is de gemiddelde Nederlandse tuin niet, dus er zomaar een echt zwembad in plaatsen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De meeste tuinen zijn niet echt geschikt voor het plaatsen van een zwembad waar je echt baantjes in kan trekken. Is het je grootste wens om een eigen zwembad te hebben, betekent dat echter niet dat je deze maar op moet geven.

Je kunt ook kiezen voor een wat kleiner exemplaar. Niet eentje die ingegraven wordt, maar eentje die je tijdelijk kan plaatsen. Ja, wat minder luxe en groot dan gehoopt, maar het is een begin, toch?

Ook leuk: een jacuzzi. Klinkt misschien nog wel luxer dan een zwembad, en hoeft niet al te duur te zijn. Er zijn namelijk opblaasbare modellen te koop die van zeer hoge kwaliteit zijn, en waar je heel lang plezier van kunt hebben. Een jacuzzi in je eigen tuin, dat klinkt toch geweldig? Er is niets of niemand die je tegen zal houden om deze wens te realiseren.

Gerelateerd