Alles mee met een wagen achter je auto

Als je extra ruimte nodig hebt om dingen te vervoeren, kan een bagagewagen handig zijn. Dit is een afgesloten variant van de aanhangwagen. Een aanhangwagen of bagagewagen hang je achter je auto. Je kunt zo meer meenemen dan je in de auto zou kunnen en bovendien hoef je geen ruimte in je auto te vullen. Afhankelijk van wat je mee moet nemen natuurlijk. Zulke wagens zijn handig voor wanneer je op vakantie gaat met de auto, met name voor kampeerders. Maar ook voor vissers of wanneer je voor je werk gereedschap mee moet nemen.

Voordelen bagagewagen

Een bagagewagen is een afgesloten aanhangwagen. Dat betekent dat je in alle weersomstandigheden ervanuit kunt gaan dat je bagage veilig is, in ieder geval zal het niet nat worden. Ook is er een minder grote kans dat je spullen verliest. Een aanhangwagen kan soms een hoes hebben, zodat je spullen niet nat worden, maar dat heeft toch nog meer risico’s dan een bagagewagen. Bovendien kan een bagagewagen een speciale gereedschapswagen zijn die bij het openen direct toegang geeft tot alle opgeborgen gereedschap. Dat maakt het eenvoudiger om snel te pakken wat je nodig hebt.

Huren of kopen

Een aanhangwagen heb je niet altijd nodig. Het is dan ook mogelijk om een aanhangwagen of bagagewagen te huren. Dat is ook handig als je wil uittesten of het iets voor je is. Je kunt eenmalig een wagen huren voor je vakantie of dagje vissen en daarna bepalen of je het de moeite waard vindt. Of als je al weet dat je vaker een wagen nodig hebt om je spullen mee te nemen, is het voordeliger om direct een bagagewagen of aanhangwagen aan te schaffen. Het is wel handig als je deze ook ergens kunt stallen wanneer je hem niet gebruikt.

Rijbewijs en trekhaak

Vergeet ook niet dat je een wagen achter je auto moet kunnen hangen. Daar heb je dus een trekhaak voor nodig op je auto. Anders kun je de wagen niet koppelen. Controleer eerst of je auto een trekhaak heeft voordat je een aanhangwagen koopt of huurt. Het is natuurlijk zonde als je er niets mee kan. Vergeet ook niet dat je een rijbewijs BE nodig hebt om met een aanhanger te mogen rijden. Vroeger kreeg je dit nog standaard, tegenwoordig moet je de E apart behalen.

Gerelateerd