Job Knoester Vermogen, leeftijd, partner en meer weetjes

Job Knoester: Vermogen, leeftijd, partner en meer weetjes

Job Knoester ken je waarschijnlijk als één van de beste strafrechtelijke advocaten. Hij staat bekend als TBS-advocaat. Keer op keer laat hij kennis van zijn vak zien. Hij is vaak te zien op de grote media om zijn vakkennis te laten horen.

Kortom, Job Knoester is niet meer weg te denken uit de Nederlandse media. Zo schuift hij regelmatig aan bij VI en andere avond talkshows.

Wie is Job Knoester?

Job Knoester is een TBS advocaat, geboren op 1 maart 1968. Knoester komt regelmatig voor op tv. Zo zijn er verschillende zaken van hem geweest die in het nieuws verschenen, waarbij hij verdachten bijstond. Hierdoor is hij veel in aanraking geweest met bedreigende en haatdragende berichten. Zelf heeft hij gezegd dat deze inmiddels normaal voor hem zijn geworden.

Op het moment ken je hem waarschijnlijk van het televisieprogramma Vandaag Inside. Vaak als het over belangrijke strafrechtszaken gaat, zit hij erbij als deskundige over het onderwerp. Daarnaast geeft hij vaak advies over zaken in de media.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mischa Blok (@mischablok)

De carrière van Job Knoester

Job Knoester is zijn carrière begonnen door rechten te studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden. Bijna 30 jaar geleden begon hij zijn carrière binnen de advocatuur, waar hij uiteindelijk uitgegroeid is tot strafpleiter. In 1996 begon hij bij het NVSA, de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Hier heeft hij 20 jaar gewerkt, waarvan 14 jaar als partner.

Zijn expertise ligt vooral bij zeden- en geweldszaken. In 2015 besloot Job Knoester zijn een advocatenkantoor te openen, samen met Yvonne van der Hut. Hierdoor kon hij zijn specialisme voortzetten en het vertrouwen in advocaten binnen het vakgebied terugwinnen.

Job Knoester is een TBS advocaat, waar hij al jaren in geïnteresseerd is. Samen met zijn partner Yvonne van der Hut wil hij het vertrouwen in TBS in Nederland weer terug brengen. Naast dat hij veel in de media advies geeft over TBS-zaken, geeft hij ook lezingen en gastcolleges over TBS.

Bekende zaken van Job Knoester

Job Knoester heeft verschillende bekende rechtszaken in zijn naam staan. Hieronder staan de twee bekendste zaken waar je hem waarschijnlijk van kent:

  • Wilhem S.: Deze man is veroordeeld voor het om het leven brengen van een andere man tijdens een ontvluchting. Omdat S. een TBS gestelde was, werd er een groot onderzoek naar TBS in werking gesteld.
  • Malek F.: Samen met zijn partner Van der Hut stond Knoester Malek F. bij, die een steekpartij met meerdere gewonden had veroorzaakt. Deze zaak is uiteindelijk gesloten met een uitspraak voor TBS met dwangverpleging.

Deze zaken zijn hierboven erg kort beschreven, dus als je er meer over wilt weten, kan dat op de site van Job Knoester en Yvonne van der Hut. Als je van dit soort zaken houdt, kan het erg interessant zijn om je hier verder over in te lezen.

De partner van Job Knoester

De vrouw van Job Knoester, mevrouw Knoester, is politicoloog. Dit kwam ter sprake tijdens een uitzending van Vandaag Inside. Voor de rest is er weinig bekend over de partner van Knoester.

Het stel weet goed geheim te houden hoe mevrouw Knoester eruit ziet. Het enige wat bekend is over haar, is dat ze roodkleurig haar heeft. De kans is groot dat het niet bekendmaken van het uiterlijk van mevrouw Knoester ook vooral komt om haar veilig te houden, vanwege alle bedreigingen die Knoester ontvangt.

De familie van Job Knoester

Job Knoester heeft op het moment een vrouw, maar hiervoor heeft hij twee andere vrouwen gehad, die inmiddels zijn ex-vrouwen zijn. In totaal heeft Knoester verdeeld over drie vrouwen vijf kinderen gekregen. Ook zijn kinderen worden volledig buiten de media gehouden.

Bijzonder is dat Knoester in zijn carrière al meer dan 15 gedetineerden heeft bijgestaan die kindermoord hebben gepleegd. Knoester heeft hiervoor ook veel bedreigingen ontvangen, waaronder bedreigingen gericht op zijn kinderen. Job Knoester is wel erg gehecht aan zijn kinderen. Tijdens een aflevering van Vandaag Inside heeft hij gezegd dat hij in zijn vrije tijd vaak te vinden is bij voetbalwedstrijden van zijn zoontje.

De leeftijd van Job Knoester

Job Knoester heeft al een groot deel van zijn carrière achter de rug. Dit betekent natuurlijk ook dat hij niet meer de jongste is. Inmiddels is hij meer dan 50 jaar oud. Op deze leeftijd heeft hij besloten om zich iets minder te richten op zijn carrière als advocaat en iets meer advies in de media te geven over bepaalde zaken.

Bijzonder is dat Job Knoester een hele sterke mening heeft. Als hij eenmaal iets vindt, is hij lastig omver te blazen. Helemaal bij Vandaag Inside is dit een interessante combinatie.

Weetjes over Job Knoester

Er zijn verschillende leuke weetjes over Job Knoester te vinden. Hieronder hebben wij er een aantal voor je opgezocht:

  • Job is een echt familiemens. Hij kijkt graag naar hoe zijn zoon voetbalt.
  • Hij  houdt veel van zijn vrouw en omschrijft haar als erg aantrekkelijk. Dit is niet het enige wat hij zo fijn vindt aan haar. Ook liet hij weten dat ze een goed gevoel voor humor heeft en hij haar soms zelf iets te slim vindt.
  • Hij gaat graag naar de kroeg met zijn vrienden.
  • Job Knoester deelt zijn kennis van strafrechtszaken graag met studenten. Hij geeft regelmatig lezingen en gastcolleges om zijn kennis over TBS te delen.
  • Job Knoester heeft een handboek geschreven over TBS en commentaren geleverd voor een vakblad.

Het vermogen van Job Knoester

Op het moment is er niks bekend over het vermogen van Job Knoester. Net als zijn familie maakt hij weinig bekend over zijn verdiensten. Zo is het niet bekend wat hij verdient per maand en wat hij op zijn spaarrekening heeft staan.

Gerelateerd