Tips bij het herstellen van een kapotte laptop

Tips bij het herstellen van een kapotte laptop

Lijkt je laptop niet te reageren, of start deze überhaupt niet meer op? Er zijn tal van mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een dergelijk probleem. Denk aan slijtage aan onderdelen, een probleem met het besturingssysteem of specifieke applicaties, enzovoorts. Dat de laptop niet goed lijkt te werken, hoeft niet te betekenen dat het tijd is om voor een nieuw apparaat te kiezen. Overweeg bijvoorbeeld een Acer-, ASUS of HP laptop reparatie door een lokale reparateur. Dat bespaart je niet alleen veel geld, maar is ook een hele duurzame keuze! Nog voordat je een dergelijke reparatie uitvoert zijn er enkele stappen die je zelf kunt doorlopen. In dit artikel vind je praktische tips.

Tip 1: controleer of je laptop over de laatste updates beschikt 

Mogelijk worden problemen met de laptop veroorzaakt door updates die nog niet geïnstalleerd zijn. Het kan gaan om updates voor het besturingssysteem, maar ook om updates voor specifieke applicaties. In de instellingen van je laptop vind je de mogelijkheid om het systeem te controleren op beschikbare updates. Let op, dit gaat uitsluitend om de updates voor het besturingssysteem. Kijk op de website van de aanbieder van een specifieke applicatie, of er inmiddels een nieuwe versie uitgebracht is.

Tip 2: maak de ingang voor je oplader schoon

Een probleem dat vaak voorkomt is het niet op willen laden van de laptop. Voor veel mensen, ten onrechte, reden om een nieuwe laptop te kopen. Maak eerst de ingang voor je oplader eens grondig schoon. Dit doe je bijvoorbeeld met een tandenstoker, of met een hulpmiddel dat lucht in deze ingang spuit. Vaak wordt het probleem veroorzaakt door de aanwezigheid van stof in deze ingang. Werkt dit niet? Probeer in dat geval eens een andere oplaadkabel om je laptop op te laden.

Tip 3: laat een diagnose stellen door een reparateur 

Wanneer ook het gebruik van een andere lader geen effect heeft of wanneer er zich een heel ander defect voordoet, kun je een ThePhoneLab laptop reparatie overwegen. Dit begint bij het stellen van een diagnose. Voor zo’n diagnose betaal je nog niets. Dat geldt overigens ook, wanneer een reparatie aan je laptop achteraf niet mogelijk blijkt te zijn. Wel zo prettig! Op de website van een partij als ThePhoneLab vind je een overzicht van de reparaties die deze lokale reparateur voor je uit kan voeren. Kijk hierbij ook eens naar de zekerheden die deze partij je biedt bij een laptop reparatie.

Gerelateerd