Neem je je bestelbus mee naar Nederland vanuit het buitenland? Lees hier wat je moet weten!

Als je als Midden- of Oost-Europeaan met je bestelauto naar Nederland verhuist om hier je bedrijf voort te zetten, moet je een aantal dingen regelen voor deze bestelwagen. Zo is het belangrijk om op tijd je kenteken over te zetten, en om deze bestelauto goed te verzekeren tegen schade. Als je dit op tijd doet, voorkom je boetes en kun je zonder problemen de weg op. Hierbij is het handig om alvast te weten hoe de autoverzekering in Nederland in elkaar zit.

In dit artikel vind je alles wat je moet weten als je je bestelauto vanuit het buitenland mee verhuist naar Nederland.

Je kenteken wijzigen

Wanneer je je bestelbus of bestelauto meeneemt vanuit Midden- of Oost-Europa, is het belangrijk om je buitenlandse kenteken op tijd over te zetten naar een Nederlands kenteken. Als je dit niet doet binnen drie maanden na je inschrijving bij je nieuwe gemeente, riskeer je hoge boetes. Bovendien kun je misschien schadekosten niet vergoed krijgen als je schade oploopt en nog rondrijdt met een buitenlands kenteken. Doe dit dus op tijd. Je kunt je kenteken eenvoudig wijzigen via de website van het RDW.  Vervolgens kun je een Nederlands kenteken laten maken bij een (erkende) kentekenplaatfabrikant.

Een verzekering kiezen voor je bestelwagen

Wanneer je eenmaal een Nederlands kenteken hebt, kun je een autoverzekering voor je bestelauto aanvragen. Vind je de Nederlandse taal nog niet makkelijk te volgen, en word je liever geholpen in je eigen taal? Dan kun je je Bestelautoverzekeren bij Polisa. Dit is een verzekeringsmaatschappij die zich speciaal richt op mensen die vanuit Midden- en Oost-Europa naar Nederland verhuizen. Ze bieden een klantenservice in jouw eigen taal, en geven ook extra korting als je schadevrije jaren hebt opgebouwd in je geboorteland. Als je dus nog twijfelt over welke verzekering voor jou geschikt zal zijn, is een autoverzekering bij Polisa voor jou waarschijnlijk een goede optie. Omdat je niet hoeft te communiceren in een taal die voor jou nog vreemd is, weet je zeker dat je alle informatie over de verzekering goed kunt volgen.

Verschillende soorten verzekeringen voor je auto

Iedere autobezitter moet in Nederland ten minste een WA-verzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt alleen de schade die je toebrengt aan iemand anders. Om er ook zeker van te zijn dat jouw eigen voertuig verzekerd is tegen schade, raden we je aan om naast de WA-verzekering ook een extra dekking af te sluiten. Bij https://polisa.nl/nl/ kun je bijvoorbeeld kiezen tussen de WA+ Beperkt Casco en de Allrisk autoverzekering. Hierbij is de Allrisk autoverzekering de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt alle soorten schade aan jouw eigen auto en aan iemand anders.  De WA+ Beperkt Casco dekt alleen schade die niet is ontstaan door je eigen schuld, zoals bij storm of diefstal.

Gerelateerd