Groepsactiviteiten voor mannen

Groepsactiviteiten voor mannen

Wat zijn de beste groepsactiviteiten voor mannen? Hoe kun je een groep jongens zover krijgen dat ze het naar hun zin hebben en beginnen te kletsen?

Waarom hebben mannen eigenlijk moeite om groepsactiviteiten te vinden?

Het kan lastig zijn om mannen zover te krijgen dat ze zich openstellen en betrokken raken. Het maakt niet uit of het om kleine of grote groepen gaat. Het maakt niet uit naar welke mannengroeponderwerpen je de mannen probeert te leiden. Zelfs als de groep elkaar heel goed kent, kunnen mannen nog steeds moeite hebben om met elkaar om te gaan.

Het is ook niet hun schuld. Mannen zijn door de jaren heen geconditioneerd om gevoelige kwesties niet met andere mannen te delen en erover te praten. De meeste mannen voelen zich ongemakkelijk bij één-op-één ontmoetingsplekken of zelfs kleine groepen.

En het maakt niet uit of mannen zich in een informele sociale omgeving bevinden of in een mannengroepstherapiesessie zitten. Ook de onderwerpen van de mannengroep doen er niet toe. De mannen zullen met dezelfde interne strijd worden geconfronteerd als het gaat om het tonen van gevoeligheid tegenover andere mannen. Zelfs jongens die zelfverzekerd overkomen, zullen zich van binnen vaak ongemakkelijk of ongemakkelijk voelen.

ideeën voor groepsactiviteiten voor mannen

Dus nu dit allemaal in de hoofden van mannen gebeurt, hoe kun je mannen dan zover krijgen dat ze met elkaar communiceren en met elkaar omgaan? Hoe kun je een leuke tijd faciliteren?

Het gaat meer om het instellen van de cultuur dan om de mannengroepsactiviteit

Voordat we ingaan op onze lijst met groepsactiviteiten voor mannen, is het belangrijk dat je een paar belangrijke punten begrijpt over hoe mannen activiteiten delen en socialiseren:

  • Houd het informeel: het is een vergissing om in een groep jongens te stappen en te zeggen:

“Laten we contact maken en praten over gevoelige, kwetsbare zaken en elkaar liefdevol steunen.”

Dit soort taal doet veel jongens ineenkrimpen, inclusief mezelf. Houd het in plaats daarvan informeel. Laat het leuk klinken. Positioneer het als gewoon een ontmoetingsplaats met de jongens. Kerel tijd. En als je onze suggesties en lijst met groepsactiviteiten voor beste mannen hieronder gebruikt, zullen jongens zich vanzelf openstellen.

Maak het privé – Je hoeft je vrienden niet uit te leggen dat je dit doet. Maar jongens zullen meer betrokken raken en meer delen als ze in een kleine, besloten groep zitten. Om een aantal redenen zullen de meeste mannen terughoudend zijn als er andere mensen in de buurt zijn, vooral vrouwen.

 

Geef zelf het goede voorbeeld

Geef het goede voorbeeld: De leider bepaalt de sfeer waarin de jongens tijdens hun activiteit met elkaar zullen omgaan.

Dus als je wilt dat ze openlijk met elkaar omgaan en zinvolle gesprekken voeren, moet je dat eerst zelf doen. Voor mij betekende dit vaak dat ik eerst een gevoelig verhaal moest delen. En de jongens als voorbeeld naar hun mening moest vragen (ook al had ik hun inbreng niet nodig).

Elke man ziet dat de anderen niet belachelijk worden gemaakt omdat ze openlijk delen, en ook hij voelt zich veilig om te delen. Wil je dat de jongens spraakzaam worden? Word zelf spraakzaam. Wil je dat ze luidruchtig zijn? Wil je dat ze meer vragen stellen? Je begint met het stellen van goede vragen. Leid de weg met dezelfde energie.

Als je wilt dat de jongens lachen, vertel dan van tevoren aan een van de jongens dat hij wat grapjes moet vertellen. Als je wilt dat de jongens een echt gesprek aangaan, vraag dan vóór de sociale activiteit een van de jongens om zijn recente scheiding ter sprake te brengen.

Kies jouw activiteit verstandig: er zijn activiteiten die op natuurlijke wijze socialisatie bevorderen, en er zijn activiteiten die het rondhangen en praten uitdagender maken. Skiën is een voorbeeld van een activiteit die het moeilijker maakt om sociale contacten te onderhouden. Skiërs hebben zelden hetzelfde kennisniveau en kunnen dus niet samen skiën.

Bovendien is de enige keer dat je praat op de heuvel. Andere activiteiten die het ruige leven aanmoedigen – een trampolinegym – kunnen leuk zijn. Maar leiden tot een meer door testosteron gevoede interactie die niet tot veel gesprekken zal leiden.

Maak het gezellig

Geef prioriteit aan gezelligheid: Niet iedereen in de groep zal elkaar aardig vinden. Verschillende mensen zullen verschillende niveaus van overeenkomsten met elkaar hebben. Zij zullen zich meer tot bepaalde mensen aangetrokken voelen dan tot andere. Er is niets erger dan een mannengroep ontmoeten en vastzitten in een gesprek met iemand met wie je niets gemeen hebt.

Wat beter is, is om de zaken zo op te zetten dat de jongens zich kunnen verplaatsen en zich kunnen vermengen. Mengen is het voeren van korte gesprekken met meerdere mensen. Dit is een poging om te zien met wie je nog meer wilt praten. Dus in plaats van de jongens aan een grote tafel te laten kun je ervoor kiezen om de jongens aan een aantal staande cocktailtafels te zetten. Hierdoor kunnen ze rondlopen totdat ze iemand vinden met wie ze verbinding maken.

Houd het lichtvoetig en leuk: het maakt niet uit of je een groep jongens ontmoet voor een bijbelstudie, een steungroep of gewoon als een sociale groep. Als je leert hoe je een mannengroep kunt laten floreren, houd er dan rekening mee dat iedereen plezier wil hebben. Een spelletje casino zonder registratie biedt dan bijvoorbeeld ontspanning.

Gerelateerd